Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Hoi,
Waarmee kunnen wij je helpen?

Op zoek naar een antwoord? Deze antwoord pagina is de snelste manier om hulp te krijgen. Heb je een bestelling bij ons gedaan? Hier kun je alles terugvinden over je bestelling. Ook vind je hier antwoorden op veel onderwerpen zoals vragen over de recepten.

Meest bekeken

Op het moment dat jij je pakket besteld zal er een bevestigingsmail worden verzonden naar je mailadres. Je ontvangt dan ook per e-mail een verzendbevestiging van ons met een PostNL Track & Trace code, waarmee je de zending kunt volgen.

Wanneer je de bevestigingsmail niet hebt ontvangen, dan kan het zo zijn dat deze worden tegengehouden door de spamfilter van je mail. Wij adviseren je je spamfilter instellingen te controleren en zo nodig aan te passen. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder [email protected]

Wanneer je nog geen pakket hebt ontvangen mag je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Antwoorden per onderwerp

Bestellingen

Wanneer je doordeweeks (ma-vr) voor 14.00 uur bestelt zal het pakket de volgende dag in huis zijn.

Bestellingen geplaatst in het weekend zullen op dinsdag worden geleverd. 

Op het moment dat jij je pakket besteld zal er een bevestigingsmail worden verzonden naar je mailadres. Je ontvangt dan ook per e-mail een verzendbevestiging van ons met een PostNL Track & Trace code, waarmee je de zending kunt volgen.

Wanneer je de bevestigingsmail niet hebt ontvangen, dan kan het zo zijn dat deze worden tegengehouden door de spamfilter van je mail. Wij adviseren je je spamfilter instellingen te controleren en zo nodig aan te passen. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder:

[email protected]

Wanneer je nog geen pakket hebt ontvangen mag je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Kijk altijd goed naar de geldigheid van de kortingscode. Is deze nog geldig en doet deze het niet, dan mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen je dan graag verder. Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Kortingscodes  

  • Je kunt per bestelling gebruik maken van maximaal één kortingscode. Het combineren van een kortingscode is niet mogelijk.
  • Kortingscodes hebben een beperkte geldigheidsduur
  • Mogelijk gebonden aan bepaalde categorieën of (kortings)acties
  • Mogelijk is er sprake van een minimale en/of maximale bestelwaarde. Ook nadat je artikelen geretourneerd hebt moet deze minimale bestelwaarde nog steeds behaald worden.

In het geval dat je één of meerdere artikelen hebt besteld, maar deze artikelen niet hebt ontvangen, dan kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen je graag verder. Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Voor alle informatie over retourneren ga je naar de retour-pagina: https://foodsisters.nl/shop/retourneren/

8 weken slank

Je kan de weekmenu’s prima volgen als je vegetarisch bent. Als er in een recept vlees wordt gebruikt vind je een suggestie hoe dit recept vegetarisch te maken.

De recepten en maaltijden uit de weekmenu’s zijn geschreven voor een persoon, tenzij anders staat vermeld. Mocht je gezin mee willen eten met de gezonde menu’s, dan kan dat natuurlijk. Vermenigvuldig dan het aantal ingrediënten van een recept met het aantal personen dat mee eet.  Houd wel altijd rekening met leeftijd en voedingsbehoefte van je kinderen. Een kleuter van 4 heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan iemand van 15 jaar. Voor een kind van vier kun je bijvoorbeeld halve porties rekenen.

Voor kinderen is het altijd goed om minder suiker en meer groenten te gaan eten. Wij raden het niet aan om volledig koolhydraatarm te eten. Dit omdat zij nog in de groei zijn en vaak ook meer bewegen. Wanneer je onze cursus volgt adviseren wij altijd om voor je kinderen rijst, pasta of aardappelen ernaast te serveren.

Ook is het belangrijk dat ze tussen de middag gewoon volkoren brood eten. En twee stuks fruit per dag eten: bijvoorbeeld 'S ochtends in de kwark en ergens in de dag als tussendoortje.

Het is de bedoeling dat je met een open instelling de weekmenu’s ingaat. Soms denk je dat je een bepaalde groente niet lust, omdat je dit als kind niet lekker vond. Smaken veranderen na verloop van tijd. Zo lusten kinderen ook geen wijn, maar volwassen hebben dit leren drinken. Vaak gaat het ook zo met het eten van groenten. Door drie of meer keer de groente te proberen, wen je aan de smaak en ga je het ook meer herkennen en waarderen. Lust je iets echt niet? Vervang het dan door een vergelijkbaar product: vervang paprika bijvoorbeeld door champignons en vis door kip. De recepten zijn suggesties, je mag dus zelf ook een ander gerecht maken van groenten, vlees of vis. Kijk voor onze suggesties op https://foodsisters.nl/variatielijst/

Mannen hebben meer spieren en daarom een hogere verbranding dan vrouwen. De menu’s zijn qua hoeveelheden op het lichaam van een gemiddelde vrouw samengesteld. Een man mag elke dag bij het ontbijt 300 ml kwark. Als er vegetarisch gegeten wordt,voeg dan een stukje vlees of vis extra (ongeveer 150 gram) toe.Mits je niet vegetarisch bent. Anders mag je de portie vergroten. Bij een beroep met veel fysieke inspanning, kan je een extra stuk fruit toevoegen.

Onze boeken bevatten over het algemeen weinig gluten omdat je al vrij weinig pasta, brood en andere deegwaren eet. Staan deze er wel in dan hebben we een vervangend product genoemd.

De menu's houden in principe geen rekening met dieetwensen. Wij hebben
wel aanpassingen voor vegetariërs en uiteraard kun je altijd wat dingen
aanpassen, zoals het toevoegen van plantaardige opties. Soja, haver, amandel melk of yoghurt bijvoorbeeld. 
Vegan kaas is er ook in overvloed. 
 

Echter wanneer je volledig vegan wil eten wordt dit lastiger.  Er komt veel ei voor in de menu's. En om dan tot een volwaardig
menu te komen heb je eigenlijk wat meer persoonlijke begeleiding nodig. Het is erg belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. 
Hiervoor raden we je dan aan om naar een diëtiste te gaan. Zij kan dan een op maat gemaakt schema samenstellen.

We hopen dat jij zo ook op gezonde manier mee kan doen met de menu's.

Voor tips over het vervangen van ei kun je hier meer lezen: https://foodsisters.nl/blog/vervangers-voor-ei/

Gratis weekmenu

Wat vervelend dat het downloaden niet is gelukt. Laat je e-mail adres achter via Facebook messenger en wij zullen het alsnog in een bijlage versturen. Kijk voor mailtjes ook altijd even in je spambox. Het kan zijn dat het weekmenu daar is terecht gekomen.

De gratis weekmenu boekjes leveren wij nu samen bij één van onze kookboeken.
We hebben ook gekeken of het mogelijk is om deze los aan te bieden voor degene die dat wil, echter door de hoge verzendkosten zouden we dan het boekje voor minimaal €10,00 aan kunnen bieden, dit vinden mensen vaak teveel geld voor 1 weekmenu, waardoor het product te weinig besteld zou worden om op onze webshop aan te bieden. Het gratis e-book kun je hier aanvragen: https://foodsisters.nl/gratis/

Persoonlijke vragen

Wij hebben geen praktijk meer en geven daarom ook geen 1 op 1 consulten per e-mail. Wel kun je terecht bij meer dan 500 diëtisten in Nederland voor een persoonlijk consult. De consulten worden vergoed vanuit je basisverzekering. https://www.nvdietist.nl/uitgebreid-zoeken en https://dieetditdieetdat.nl/dietist-en-vergoeding-2019/

Vragen via Facebook en Instagram messenger

Foutje doorgeven

Klopt er iets niet volgens jou in het recept? Breng ons graag op de hoogte via [email protected]. Vermeld hierbij de naam van het recept en uit welk kookboek dit recept komt.

 

Zie je een spelfout op foodsisters.nl, in één van onze kookboeken of de nieuwsbrief. Via [email protected] kan je ons op de hoogte stellen.

Kun je iets niet vinden op het boodschappenlijstje of ontbreekt er wat volgens jou? Laat dan hieronder weten uit welk kookboek en weekmenu nummer er volgens jou een aanpassing nodig is.

[INSERT_ELEMENTOR id=3284]

Onze voedingswaarde zijn berekend door drie diëtisten. Wij hebben ons best gedaan om elk recept zo exact mogelijk te berekenen. Soms komen zelfs drie diëtisten bij hetzelfde recept op verschillende waarden uit. Neem bijvoorbeeld kwark dit is in zoveel verschillende soorten te verkrijgen dat hierdoor jouw eigen voedingswaardeberekening niet altijd overeenkomt met die uit onze boeken. Mocht je toch het idee hebben dat jouw eigen berekening enorm veel afwijkt met onze berekening. Laat het ons dan weten middels onderstaand formulier. Vermeld hierbij de naam van het recept en uit welk kookboek dit recept komt.

[INSERT_ELEMENTOR id=3284]

Wil je iets kwijt over de inhoud van de boeken dan kan dit hier. Indien noodzakelijk, geven we reactie op ingestuurde opmerkingen.

[INSERT_ELEMENTOR id=3284]

Zomerboek

Wil je graag maximaal resultaat en ben je al
gewend aan een koolhydraatarm eetpatroon,
dan kun je ervoor kiezen om de keto-dieet
weekmenu’s te volgen. Bekijk het weekmenu
van de gekozen methoden die herken je aan de tekst:
koolhydraatarm + keto
ook zie je boven de recepten voor welke
dieetmethode de recepten geschikt zijn.

Op deze pagina hebben we alle veelgestelde vragen over het zomerboek voor jou verzameld: https://foodsisters.nl/veelgestelde-vragen-jaarprogramma

Mijn account

Je kan inloggen via de website bij login: https://foodsisters.nl/my-account/

Vul dan je mailadres en wachtwoord in. Je kan zo bij de cursus komen.

Kun je niet inloggen? Controleer of je je e-mailadres of wachtwoord juist hebt ingevoerd. Krijg je de melding 'Inloggen mislukt’ dan betekent dit vaak dat je nog geen account hebt.

Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’ en vul je e-mailadres in. Je ontvangt dan een e-mail met een nieuw wachtwoord.

Via je online account kun je bij de cursus komen. De cursus bestaat uit 8 lessen met als doel jou bewuster te maken van de keuzes die je maakt. Ook geven wij een boel tips en uitleg over de methode die wij toepassen. 

Nieuwsbrief

Via deze link kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief: https://foodsisters.nl/

Helemaal rechts onderaan de pagina kun je je mailadres invullen. Je blijft dan op de hoogte van alle nieuwtjes.

Als je na je bevestigde aanmelding de nieuwsbrief niet ontvangt, kan het zijn dat deze wordt tegengehouden door je spamfilter. Voeg het e-mailadres [email protected] toe aan je adresboek om de nieuwsbrief alsnog te ontvangen. Ontvang je de nieuwsbrief hierna nog steeds niet? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!

Afmelden voor de nieuwsbrief is mogelijk via de link in de mail (helemaal onderaan).

Wij adviseren je om de nieuwsbrief niet als spam aan te merken in je e-mailsysteem. Doe je dit wel dan kan het voorkomen dat je ook andere e-mails van ons, zoals bestelbevestigingen, niet meer ontvangt.

Protein brood

Ons Protein brood kun je altijd bestellen. Dit kan via deze link: https://www.jipenjij.com/product/protein-brood/

Intermittent fasting

Het 8 weken slank programma vinden we nog steeds geweldig en zal dan ook altijd de basis blijven. Tijdens dit programma leer je veel over gezonde voeding en koolhydraatarm eten. Het 8 weken slank programma is een leefstijlprogramma, wat je je hele leven kunt blijven volgen. Intermittent Fasting is bedoeld om voor periode van 3 weken het afvallen een extra boost te geven of je immuunsysteem te verbeteren.

Dit zou je dus kunnen doen tussen de 8 weken door. Echter mag je dit ook los van het programma doen. Je komt door middel van een periode van vasten op een dag in een langere periode van vetverbranding, dit zorgt ervoor dat je snel wat kilo's kan verliezen. Hierna kun je dan weer de menu's volgen van de 8 weken bijvoorbeeld.

Je maakt het jezelf het makkelijkst door voor de super vastdag te kiezen. Je vast dan de twee dagen dat je vrij bent en de dagen waarop je aan het werk bent eet je zoals je gewend was om te eten (uiteraard geen snoep, koek en ander snaai werk…)

Voor wie toch voor de 16:8 methode wil kiezen hebben we de volgende schema’s.

https://foodsisters.nl/afvallen-bij-wisseldiensten/

Als je bezig bent met vasten kun je het beste gaan sporten in je eetperiode of binnen een paar uur na je laatste maaltijd. Je glycogeenvoorraden in je lichaam zijn dan weer aangevuld om je tijdens het sporten gewoon goed te voelen. Merk je dat het sporten veel moeizamer gaat dan heb je misschien al een gezond gewicht? Zorg bij een gezond gewicht ervoor dat je meer eet zoals bijvoorbeeld fruit of een bakje kwark met fruit en noten. Ook als je meer dan drie keer per week sport heb je deze extra aanvulling nodig.

Meer vragen: https://foodsisters.nl/faq-intermittent-fasting/ 

Het is zo dat je altijd voor ogen moet houden wat kan ik het beste op de lange termijn volhouden om op gewicht te blijven. Wij geloven er dan in dan ons 8 weken slank plan makkelijker is voor mensen om hun hele leven vol te blijven houden. Daarom zien we dit programma meer als een boost om het afvallen te versnellen. Er zijn echter in de praktijk mensen die zich hier heel prettig bij voelen en daarom kan het langer gevolgd worden.

Ons advies blijft af en toe je lichaam een boost te geven en 4x per jaar IF te volgen. Dat heeft als reden omdat IF ook het beste werkt, wanneer je lichaam niet ‘weet’ wanneer het voeding krijg. Als je IF als standaard eetpatroon in gaat stellen, gaat dat voordeel verloren. Je kan dus ook af en toe een dag vasten of je eet en vasten fases af en toe wat varieëren. Zodat het geen ‘standaard’ eetpatroon wordt. 

Wat kan ik doen na het IF 

  1. Je kan als je écht nog wat kilo’s extra wilt afvallen nog 2 weken doorgaan, zonder problemen. Je mag als je je fit voelt en je supplementen goed inneemt langer IF volgen.
  2. Voor resultaat op lange termijn, adviseren wij over te gaan naar 3 maaltijden per dag. Ook wel de basis-methode. Elke dag heb je en vastenperiode van 12 uur in plaats van 16 uur. Je neemt dus wel weer het ontbijt, maar geen tussendoortjes en ook na het diner geen tussendoortjes meer. 
  3. Als je erg gehecht bent geraakt aan de weekmenu’s. Kijk dan eens naar ons 8 weken slank plan. Je zult dan nog steeds afvallen, maar dit programma is meer gericht op het opbouwen van een gezonde leefstijl. 
  4. Blijf af en toe vasten. Ga terug naar je oude eetpatroon, maar laat de ongezonde dingen nog steeds weg. En las bijvoorbeeld eens per 3 maanden een vastenperiode in van 3 weken. 
  5. Flexibel vasten. Heb je een feestje gehad? Of zit er zomaar een kilo bij? Dan kan je bijvoorbeeld een week 2 dagen supervasten inlassen. Om het te veel te compenseren.

 

Wij kiezen er zelf voor af en toe nog te blijven vasten, vooral om te profiteren van de overige gezondheidsvoordelen. Zoals het boosten van je immuunsysteem.

Dieetcyclus

Je kan de weekmenu’s prima volgen als je vegetarisch bent. Als er in een recept vlees wordt gebruikt vind je een suggestie hoe dit recept vegetarisch te maken.

Je begint bij de dieetcyclus bij deel 1: ketogeendieet, daarna ga je over op deel 2: Intermittent fasting en daarna deel 3: koolhydraatarm. De boeken mag je ook door elkaar heen toepassen. 

Ja, dat kan. Je betaald dan 22,50 per kookboek en profiteert dan niet van de bundel actie. Klik hieronder als je de kookboeken los wilt bestellen.

Boek 1 Keto-dieet

Boek 2: Intermittent fasting

Boek 3: Koolhydraatarm

Boek 4: 100 koolhydraatarme tussendoortjes en leefstijlboek

 

In de nieuwe boeken staan weer allemaal nieuwe recepten en weekmenu's. Zo heb je nog meer inspiratie.

 

Door continue stimulering van je vetverbranding kun je het afvallen weer een boost geven. De eerste 3 keto weken zul je het snelste gewicht verliezen.  De volgende 6 weken val je gemiddeld 1 kilo per week af.

Mannen hebben meer spieren en daarom een hogere verbranding dan vrouwen. De menu’s zijn qua hoeveelheden op het lichaam van een gemiddelde vrouw samengesteld. Een man mag elke dag bij het ontbijt 300 ml kwark. Als er vegetarisch gegeten wordt,voeg dan een stukje vlees of vis extra (ongeveer 150 gram) toe.Mits je niet vegetarisch bent. Anders mag je de portie vergroten. Bij een beroep met veel fysieke inspanning, kan je een extra stuk fruit toevoegen.

Onze boeken bevatten over het algemeen weinig gluten omdat je al vrij weinig pasta, brood en andere deegwaren eet. Staan deze er wel in dan hebben we een vervangend product genoemd.

De menu's houden in principe geen rekening met dieetwensen. Wij hebben
wel aanpassingen voor vegetariërs en uiteraard kun je altijd wat dingen
aanpassen, zoals het toevoegen van plantaardige opties. Soja, haver, amandel melk of yoghurt bijvoorbeeld. 
Vegan kaas is er ook in overvloed. 
 

Echter wanneer je volledig vegan wil eten wordt dit lastiger.  Er komt veel ei voor in de menu's. En om dan tot een volwaardig
menu te komen heb je eigenlijk wat meer persoonlijke begeleiding nodig. Het is erg belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. 
Hiervoor raden we je dan aan om naar een diëtiste te gaan. Zij kan dan een op maat gemaakt schema samenstellen.

We hopen dat jij zo ook op gezonde manier mee kan doen met de menu's.

Voor tips over het vervangen van ei kun je hier meer lezen: https://foodsisters.nl/blog/vervangers-voor-ei/

Jaarprogramma

Alle recepten uit onze jaarprogramma boeken zijn nieuw. Zo heb je nog meer inspiratie.

Het jaarprogramma kun je goed volgen na onze cursus in 8 weken slank. Er staan extra recepten in die ook allemaal gebaseerd zijn op koolhydraatarm eten. 

Ook met deze boeken zul je nog steeds gewicht kunnen verliezen. Volg dan de weekmenu’s zo goed mogelijk. wil je geen gewicht meer verliezen dan kun je wat toevoegen aan de menu’s.

Meer vragen:

https://foodsisters.nl/faqjaarprogramma

Contact opnemen

Alle antwoorden die wij hebben, vind je op onze site. We kunnen helaas geen persoonlijke adviezen geven. 

Vind je het leuk om over voeding of (nieuwe) voedingsproducten te praten? Je kunt elke werkdag (ma-vr) met ons meepraten via Facebook en Instagram.

Deel je ervaringen

Ook vinden we het super leuk om via social media jullie mooie foto’s van onze recepten en vorderingen te zien.

Deel je foto’s op Facebook of Instagram met onderstaande hashtags. dan is de kans groot dat wij het ook lezen.

#foodsisters#in8wekenslank, #intermittentfasting

Of tag ons in je stories met: @the_foodsisters

Samenwerking

Wil je de Foodsisters interviewen of een blog over ons schrijven? Neem dan even contact op via Facebook of Instagram messenger

Onze agenda’s laten het voor 2022 helaas niet toe om bij jouw event of bijeenkomst aanwezig te zijn.

Wij promoten geen andere merken via onze social media kanalen.

Janneke en Amande Koeman, zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding.

Hun missie is: een gezond eten en een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt.

Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. De zussen hebben een kookboek geschreven.

Van hun eerste kookboek zijn inmiddels meer dan 30.0000 exemplaren verkocht. Dat het kookboek ook door de lezers gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat ze voor dit kookboek de award BESTE FOODBLOGGER KOOKBOEK 2016 in ontvangst mochten nemen.

In het kookboek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu’s zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Inloggen

Janneke (diëtist)
& Amande Koeman

KvK: 51312913
BTW: NL82 3200942B01