Wat is intermittent fasting? Dat is afvallen met een kickstart

Ervaar sneller resultaat door middel van intermittent fasting. Intermittent fasting wordt namelijk omschreven als een krachtige methode voor gewichtsverlies. Het is een vorm van afwisselend vasten. Je kan bijvoorbeeld om de dag vasten. Intermittent fasting is effectief bij gewichtsverlies en heeft gunstige effecten op de gezondheid.

45000

volgers

4500

deelnemers aan onze challenge

0

dagen

in de top 10

Wil jij afvallen met een kickstart?

Ervaar sneller resultaat door middel van intermittent fasting.

JA! Ik wil intermittent fasting uitproberen

Makkelijk
Wij hebben makkelijke weekmenu’s voor je gemaakt
Presteer beter
Intermittent fasting zorgt ervoor dat je alertheid wordt vergroot. Meer focus en concentratie
Voel je fit
Eet gezonde maaltijden en weinig suiker
Effectief
Je brengt je lichaam in zijn natuurlijke vetverbranding

Wat is effect van intermittent fasting?

Door een periode NIET te eten komt je lichaam in een natuurlijke staat van vetverbranding. Dat komt omdat het tijdelijk geen koolhydraten ontvangt als brandstof. Dit heeft een gunstig effect op je organen (je darmen krijgen eens rust en je alvleesklier wordt minder belast). Maar je zal ook merken dat je sneller gewicht verliest.

Het effect van intermittent fasting

Als je gewicht wilt verliezen is een logische stap om te kijken naar wat je eet. Wat we vaak vergeten is wanneer je eet? Het kan je helpen extra efficiënt vet te verbranden als je ook gaat kijken naar de tijdsblokken waarin je je maaltijden nuttigt. Wat is het effect van intermittent fasting? Dat zit in twee dingen:

Wanneer

Je kijkt naar wanneer je eet, niet zes kleine maaltijden per dag maar drie die qua portie iets groter zijn. Hierdoor ontstaat er een fase waarin je lichaam geen eten hoeft te verteren. Je bent dan in de vasten-fase. Je zit in deze fase optimaal in je vetverbranding. Dit noemt men ook wel ketose.

Wat

Je kijkt naar wat je eet: rijstwafels, crackers en tussendoortjes horen nu tot het verleden. Geen lege voedingsstoffen meer voor jou, die alleen bedoeld zijn om je tijdelijke honger te stillen en geen enkele voedingsstoffen bevatten. Je gaat echte voeding eten.

Met intermittent fasting kies je er voor een periode (fase) op de dag niet te eten. Vasten doe je eigenlijk al elke dag tijdens de periode dat je slaapt. Tijdens dit programma eet je bijvoorbeeld geen ontbijt, waardoor je de periode van vasten langer maakt.

Val af met intermittent fasting

Shop onze boeken over intermittent fasting en onze andere boeken en val gezond af. Heb je vragen over intermittent fasting? Doordat wij onze praktijk in Amsterdam gesloten hebben, kun je de antwoorden op jouw vragen online vinden. Bekijk dan ook de meest gestelde vragen over intermittent fasting. Heb je een andere vraag of kom je er echt niet uit? Stuur dan een mail naar [email protected].

direct aan de gang met
intermittent fasting

Veelgestelde vragen

De meest gebruikte methode is 16/8 dit kun je een lange periode blijven doen (zelfs voor altijd als je wilt). Doe je voor het eerst Intermittent fasting dan raden wij je aan om te starten met een periode van 3 á 4 weken. Of af en toe een smokkeldag. Dit om het beter vol te kunnen houden. .

Je geeft je lichaam een bepaalde periode rust, zodat het in zijn vetverbranding komt. De meest gebruikte methode is 16/8. Je vast dan 16 uur en eet in een ‘blok’ van 8 uur.

Hoeveel je afvalt met Intermittent fasting hangt af van de hoeveelheid kcal die je eet in het ‘eetblok’ combinteer je intermittent fasting met koolhydraatarm eten dan valt met gemiddeld 1 tot 1,5 kilo per week af.

Vasten is goed, omdat het natuurlijk is. Ons lichaam is gemaakt om een periode zonder voedsel te kunnen. Eet je een periode niet, dan zoekt het naar een alternatieve verbrandingsbron. Dat is je eigen lichaamsvet. Dit is de reden dat je afvalt doormiddel van intermittent fasting.

Vasten kan je helpen bij afvallen. Een stabielere bloedsuikerspiegel te bereieken. Is goed voor je darmgezondheid en verbetert je immuunsyteem.

Inloggen

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN