Wil je wat anders dan een kant -en klare carpaccio voorschotelen deze kerst? Maak dan deze eendencarpaccio met sinaasappel honingdressing. Een lekker koolhydraatarm licht voorgerecht. Hiermee scoor je altijd.
Dit heb je nodig voor 4Â personen:
- 200 g plakjes gerookte eendenborstfilet
- 1 bakje (130 gram) mango stukjes
- 4 radijsjes, in plakjes
- 2 snack komkommers, in lange plakken
- 1 zak (75 gram) sla melange
VOOR DE DRESSING:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 pers sinaasappel, uitgeperst
Zo maak je het:
- Maak eerste de dressing. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Verdeel alle ingrediënten mooi over 4 diepe borden. Snij eventueel de mangoblokjes iets kleiner.
- Giet vlak voor het opdienden de dressing over de salade borden.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
122 kcal | 7,5 g | 7,6 g | 6,2 g | 1,2 g |