Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 stuks kabeljauw (ca. 150 gram per stuk)
Voor de saus: - 100 g mascarpone of zuivelspread
- 1 bakje (15 g) basilicum
- 300 ml kookroom
- 1,5 bouillonblokjes
- 4 theelepels vanille extract
- Roomboter
Voor de bloemkoolpuree: - 1 (500 g) bloemkool
- 300 ml melk
- 300 ml water
- Klontje roomboter
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 15 minuten
gaar in de melk met het water. - Mix met een staafmixer de ingrediënten voor de
saus tot een gladde massa. - Verwarm deze in een
pannetje.
Verhit wat boter in een pan en bak de vis in 3
minuten aan elke zijde tot hij gaar is. - Giet vervolgens
de bloemkool goed af en mix de bloemkool in de
blender met een klontje roomboter, breng op smaak
met peper en nootmuskaat.
Serveer de vis met de bloemkoolpuree en giet wat
saus over de vis
Tip: Garneer de vis met wat verse blaadjes basilicum.