IJSTAART MET WARME KERSEN

Een heerlijk kerst dessert. Home made ijstaart met chocolade, pistache en warme kersen

  Bereidingstijd: 15 minuten
 

Dit heb je nodig voor 1  taart:

  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 350 ml slagroom
  • 1 eetlepel pistachenootjes, fijngehakt
  • 40 gram pure chocolade, in stukjes gehakt (bijv. Lindt met met 90% cacao)
  • 200 gram kersen, ontdooid (diepvries)

Cakevorm

Bakpapier

Bereidingstijd: 15 min.
Vriezer: minimaal 4 uur

Zo maak je het:

  1. Klop met de mixer het ei, met het eigeel en vanillesuiker. Mix tot je een luchtige massa hebt.
  2. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel daarna de slagroom voorzichtig door het eimengsel. Schep als laatste de pistachenootjes en stukjes chocolade erdoor.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier (mag wel royaal over de rand heen). Giet het mengsel in de cakevorm en strijk glad met een spatel. Zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  4. Haal de ijstaart 5 tot 10 minuten voor serveren uit de vriezer.
  5. Maak ondertussen de kersensaus. Verwarm de kersen 3 minuten op halfhoog vuur in een steelpannetje. Prak een paar kersen fijn met een vork zodat er een sausje ontstaat. Snij de ijstaart in plakken en serveer met de warme kersensaus. Versier de taart met wat pistachenootjes en chocolade snippers. Of als je extra indruk wilt maken leg je wat eetbare bloemen op de taart.

*De voedingswaarden voor 1 persoon

KcalEiwitKoolhydratenVetVezels
180 kcal7 g 5,6 g 15,6 g 1 g

 

Bekijk onze
🎄kerstrecepten🎄

Wij hebben heerlijke kerstrecepten voor jou! Makkelijk en snel op tafel! Geen stress voor jou deze kerst.

P.S. Ben je er vorige jaar niet aan toe gekomen om alle recepten uit ons kerstboekje te maken? Er is nog genoeg variatie om weer een fantastisch kerstdiner op tafel te zetten. 👇👇👇👇👇

Vergelijkbare recepten

venkelsoep
BlogReceptSoep

Venkelsoep

Zo’n heerlijk soepje met anijs tonen, smaakt altijd.

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Bekijk recept »
zuurkoolschotel
AvondmaaltijdBlogRecept

Zuurkoolschotel

Stamppot, we love it!

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Bekijk recept »
BlogReceptTussendoortje

Kwark-oliebollen

Wij kregen de vraag of wij ook gezondere varianten hadden op de appelflappen en oliebollen. Die hadden wij nog niet, dus zijn wij snel de keuken in gedoken en hebben twee hele leuke varianten bedacht en geproefd? Hieronder de oliebollen, ze zijn heerlijk, al zeggen we zelf

Fijne jaarwisseling! ✨

  Bakken: 12-15 minuten
   Oventemperatuur: 180 ºC

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.