BIEFSTUK MET KNOLSELDERIJPUREE EN RODEWIJNSAUS

Biefstuk met rode wijnsaus is een echte feestklassieker. Serveer er knolselderijpuree bij en je hebt een heerlijk kerst hoofdgerecht

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 biefstukken à 125 g
  • Boter

Voor de knolselderijpuree:

  • 1 knolselderij, geschild en in stukken
  • 200 ml vleesfond
  • 3 eetlepels zuivelspread
  • 2 mespuntjes nootmuskaat
  • Peper en zout

Voor de saus:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml vleesfond
  • 1 glas rode wijn
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je het:

  1. Kook de knolselderij in de vleesfond aangelengd met wat water in 12 minuten gaar tot de knolselderij goed zacht geworden is
  2. Giet af en pureer met een stamper of staafmixer. Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Doe een klein beetje olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui op halfhoog vuur even aan. Voeg de wijn en vleesfond toe, breng aan de kook en laat daarna op zacht vuur doorkoken tot het tot de helft is ingedikt. Roer daarna de Italiaanse kruiden en zuivelspread erdoorheen.
  4. Als de saus aan het inkoken is kun je de biefstukken gaan bakken. Smelt een klontje boter in een pan en bak op hoog vuur de biefstukken om en om in 2 minuten. Haal de biefstukken uit de pan en houd eventueel warm in aluminiumfolie.
  5. Snijd de biefstuk in plakken en serveer met de knolselderijpuree en rodewijnsaus.

*De voedingswaarden voor 1 persoon

KcalEiwitKoolhydratenVetVezels
369 kcal34,9 g 14,7 g 13,5 g 11 g

Bekijk onze
🎄kerstrecepten🎄

Wij hebben heerlijke kerstrecepten voor jou! Makkelijk en snel op tafel! Geen stress voor jou deze kerst.

P.S. Ben je er vorige jaar niet aan toe gekomen om alle recepten uit ons kerstboekje te maken? Er is nog genoeg variatie om weer een fantastisch kerstdiner op tafel te zetten. 👇👇👇👇👇

Vergelijkbare recepten

zuurkoolschotel
AvondmaaltijdBlogRecept

Zuurkoolschotel

Stamppot, we love it!

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Bekijk recept »
BlogReceptTussendoortje

Kwark-oliebollen

Wij kregen de vraag of wij ook gezondere varianten hadden op de appelflappen en oliebollen. Die hadden wij nog niet, dus zijn wij snel de keuken in gedoken en hebben twee hele leuke varianten bedacht en geproefd? Hieronder de oliebollen, ze zijn heerlijk, al zeggen we zelf

Fijne jaarwisseling! ✨

  Bakken: 12-15 minuten
   Oventemperatuur: 180 ºC

Bekijk recept »
kerst soep
KerstReceptVoorgerecht

KERST SOEP

Wil jij iets vrolijks op tafel zetten deze kerst, maar er niet al teveel tijd aan besteden? Dan is deze wortelsoep met gember zeker een hit. Geef het een extra culinaire toch door de toevoeging van steranijs.

  Bereidingstijd: 10 minuten
 

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.