Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 100 gram bloemkoolrijst
- 2 kippendijen, in stukjes gesneden
- 100 gram sperziebonen
- 2 theelepels kipkruiden
Voor de piri piri: - 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 10 cherry tomaatjes, heel fijn gesneden
- 1/2 kopje bouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel tabasco
Zo maak je het:
- Bestrooi de kippendijen met de kipkruiden. Bak de kip in een hapjespan op
middelhoog vuur in 10 minuten gaar. - Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar.
- Nu kun je de piri piri saus maken. Meng alle ingrediënten met elkaar en
meng dit met de bloemkoolrijst. - Voeg het bloemkool piri piri mengsel de laatste 2 minuten aan de kip toe
en roerbak dit even mee. Serveer met de sperzieboontjes