Deze soep is echt een blijvertje. Altijd lekker of het nu sneeuwt of de zon schijnt. Venkelsoep past wat ons betreft in elk seizoen.
Dit heb je nodig voor 2 kommen soep
- 1 venkel, in stukken gesneden
- 1 groentebouillonblokje
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel kookroom
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je het:
- Kook 200 ml water.
- Verhit in een pan wat olijfolie en bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuten zachtjes aan. Voeg vervolgens de stukken venkel toe
en bak nog 1 minuut mee. - Voeg het bouillonblokje toe en schenk het kokend water erbij. Breng de soep aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken
op laag vuur. - Pureer de soep met een staafmixer. Zet nog even terug op het vuur en roer de kookroom erdoor. Breng eventueel op
smaak met peper en zout.
Dit recept past in het ketodieet en het koolhydraatarme dieet.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
57 kcal | 2,8 g | 7,6 g | 0,4 g | 5,9 g |