4x Wintersoepen

Het heeft even geduurd, maar helaas.. het koude weer komt er nu echt aan! Maar wat is er lekkerder (én makkelijker én gezonder) dan een kop zelfgemaakte dampende soep op deze koude winterdagen. Jip heeft een zondagmiddag in de keuken gestaan en heeft 3 heerlijk vullende soepen voor je samengesteld.

Vegetarische snert
Ingrediënten (4 personen)

  • 300 g spliterwten
  • 2 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • Selderij, peterselie, zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

Breng de spliterwten met het water en de bouillonblokjes aan de kook, laat dit een uur op zacht vuur koken.
Schil ondertussen de knolselderij, winterpeen, prei, selderij en ui in stukjes.
Voeg, als de spliterwten een uur hebben gekookt, de groenten toe en kook het geheel nog een half uurt op een laag vuur.
Voeg naar smaak wat zout, peper, peterselie en bieslook toe.

Paprikasoep
Ingrediënten (4 personen):

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote witte ui
  • 4 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

1. Snij de paprika en ui in kleine stukjes.
2.Zet ondertussen de pan met bouillon op het vuur en verhit.
3.Zet een tweede pan op het vuur en smoor daarin de ui en paprika in de olijfolie.
4.Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe aan de bouillon en laat het 15 minuten zachtjes koken.
5.Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi glad mengsel.
6.Voeg tot slot de bruine bonen en mais toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken op een laag vuurtje.
7.Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Linzensoep
Ingrediënten (4 personen):

  • 1 el. olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij, in grove stukken
  • ½ winterpeen, geschrapt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. gemalen komijn
  • 1 blik linzen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blikje (70g) tomatenpuree

 

Bereidingswijze:

1.Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui ongeveer 3 minuten op halfhoog vuur.
vuur. Bleekselderij en wortel toevoegen en 3 min. meebakken.

2.Voeg knoflook en komijn toe en warm alles al roerend nog 1 min. goed.

3.Linzen, bouillonblokje, tomatenpuree met 500 ml water toevoegen. Breng alles aan de
kook, draai het vuur laag en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

4.Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. De soep is vrij dik. Leng hem als je wilt aan met nog wat bouillon. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Recept delen:

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Bekijk onze
🎄kerstrecepten🎄

Wij hebben heerlijke kerstrecepten voor jou! Makkelijk en snel op tafel! Geen stress voor jou deze kerst.

P.S. Ben je er vorige jaar niet aan toe gekomen om alle recepten uit ons kerstboekje te maken? Er is nog genoeg variatie om weer een fantastisch kerstdiner op tafel te zetten. 👇👇👇👇👇

Vergelijkbare recepten

LunchVegetarisch

Tortilla tosti met guacamole

 Bereidingstijd: 20 minuten

Dit recept komt uit ons jaarprogramma. Wij aten vroeger op zondagavond vaak tosti’s. Mijn moeder was zo snel klaar met ‘koken’ en mijn vader kon lekker op de bank blijven liggen om Studio Sport te kijken. Wij als kinderen vonden het heerlijk om een keer niet aan tafel te hoeven eten. Dus iedereen blij. We hopen dat jullie ook gezellig samen gaan smullen van deze tosti’s.

Bekijk recept »
venkelsoep
Soep

Venkelsoep

Zo’n heerlijk soepje met anijs tonen, smaakt altijd.

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Bekijk recept »
BlogTussendoortjeVegetarisch

Recept gezonde pepernoten en gezond speculaas

Gezonde pepernoten (én superlekker!)

 Bereidingstijd: 15 minuten
  Bakken: 20 minuten
   Oventemperatuur: 160 ºC

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.