4x Wintersoepen

Het heeft even geduurd, maar helaas.. het koude weer komt er nu echt aan! Maar wat is er lekkerder (én makkelijker én gezonder) dan een kop zelfgemaakte dampende soep op deze koude winterdagen. Jip heeft een zondagmiddag in de keuken gestaan en heeft 3 heerlijk vullende soepen voor je samengesteld.

Vegetarische snert
Ingrediënten (4 personen)

  • 300 g spliterwten
  • 2 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • Selderij, peterselie, zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

Breng de spliterwten met het water en de bouillonblokjes aan de kook, laat dit een uur op zacht vuur koken.
Schil ondertussen de knolselderij, winterpeen, prei, selderij en ui in stukjes.
Voeg, als de spliterwten een uur hebben gekookt, de groenten toe en kook het geheel nog een half uurt op een laag vuur.
Voeg naar smaak wat zout, peper, peterselie en bieslook toe.

Paprikasoep
Ingrediënten (4 personen):

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote witte ui
  • 4 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

1. Snij de paprika en ui in kleine stukjes.
2.Zet ondertussen de pan met bouillon op het vuur en verhit.
3.Zet een tweede pan op het vuur en smoor daarin de ui en paprika in de olijfolie.
4.Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe aan de bouillon en laat het 15 minuten zachtjes koken.
5.Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi glad mengsel.
6.Voeg tot slot de bruine bonen en mais toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken op een laag vuurtje.
7.Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Linzensoep
Ingrediënten (4 personen):

  • 1 el. olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij, in grove stukken
  • ½ winterpeen, geschrapt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. gemalen komijn
  • 1 blik linzen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blikje (70g) tomatenpuree

 

Bereidingswijze:

1.Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui ongeveer 3 minuten op halfhoog vuur.
vuur. Bleekselderij en wortel toevoegen en 3 min. meebakken.

2.Voeg knoflook en komijn toe en warm alles al roerend nog 1 min. goed.

3.Linzen, bouillonblokje, tomatenpuree met 500 ml water toevoegen. Breng alles aan de
kook, draai het vuur laag en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

4.Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. De soep is vrij dik. Leng hem als je wilt aan met nog wat bouillon. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Vergelijkbare recepten

vegetarisch worstje
AvondmaaltijdKoolhydraatarmVegetarisch

Vegetarische worst

Wat ons betreft zijn groenten altijd de basis voor een lekker recept. Ook als we weekmenu’s voor onze boeken samenstellen beginnen we altijd met een lijst welke groenten we jullie die week willen voorschotellen. Het fijne aan deze worstjes is dat het eruit ziet als worst, smaakt naar worst maar toch krijg je hier ook groenten mee binnen.

  Baktijd: 30 minuten
   Oventemperatuur: 150 ºC

Bekijk recept »
LunchVegetarisch

Healthy koek

Snel en lekker eten gaat samen! Duik de keuken in en maak snel deze heerlijke koeken.

 Bereidingstijd: 15 minuten
  Bakken: 20 minuten
   Oventemperatuur: 180 ºC

Bekijk recept »
AvondmaaltijdKoolhydraatarmVegetarisch

Koolhydraatarme lasagne

Als je wilt afvallen met een koolhydraatarm dieet dan kun je nog wel eens de pasta missen. Gelukkig kun je heel goed groenten gebruiken in plaats van lasagne bladen. En wist je ook dat de AH tegenwoordig kant -en klare pompoen lasagnebladen verkoopt? Wil je deze gebruiken? Vervang dan de 3 courgettes uit dit recept voor 5 pompoen lasagnebladen en zo heb je nog steeds een koolhydraatarme lasagne.

  Baktijd: 20 minuten
   Oventemperatuur: 200 ºC

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze website!

Het is zomer laat de zon maar schijnen 🌞🌞 en steek de BBQ maar aan! Klik hier

En ontvang een gratis E-book met heerlijke BBQ recepten.

 

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.