Dieetcyclus
- Welke methode hanteert de dieetcyclus
Wij geloven erin dat je niet op één wijze moet eten. Afwisseling is het toverwoord. Dat moet wel haalbaar zijn. Daarom hebben wij deze weekmenu’s voor jou gemaakt. Zodat je niet een hele zelfstudie over de verschillende methodes hoeft te volgen. Dat hebben wij al voor je gedaan. Bij de dieetcyclus wissel je drie methode met elkaar af. Meer lezen over de verschillende methodes..?
Klik op de methodes voor meer informatie:
- Variatie op amandelbrood
Variatie tip op het amandelbrood. Vervang amandelmeel voor lupinemeel (60 gram) en kokosmeel voor kikkererwtenmeel (40 gram). Lupinemeel en kikkererwtenmeel zijn o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- Waarom geen ketogeen dieet als je BMI onder de 24 is.
blz. 61
Plaatje hoeveel activiteit moet je 30 minuten uitvoeren om calorieën te verbranden.
- Ik lust iets niet
Bekijk hier de complete lijst. Het is de bedoeling dat je met een open instelling de weekmenu’s ingaat. Soms denk je dat je een bepaalde groente niet lust, omdat je dit als kind niet lekker vond. Smaken veranderen na verloop van tijd. Zo lusten kinderen ook geen wijn, maar volwassen hebben dit leren drinken. Vaak gaat het ook zo met het eten van groenten. Door drie of meer keer de groente te proberen, wen je aan de smaak en ga je het ook meer herkennen en waarderen. Lust je iets echt niet? Vervang het dan door een vergelijkbaar product: vervang paprika bijvoorbeeld door champignons en vis door kip. De recepten zijn suggesties, je mag dus zelf ook een ander gerecht maken van groenten, vlees of vis.
- Mannen en de menu’s
Mannen hebben meer spieren en daarom een hogere verbranding dan vrouwen. De menu’s zijn qua hoeveelheden op het lichaam van een gemiddelde vrouw samengesteld. Een man mag elke dag bij het ontbijt 300 ml kwark. Als er vegetarisch gegeten wordt,voeg dan een stukje vlees of vis extra (ongeveer 150 gram) toe. Mits je niet vegetarisch bent. Anders mag je de portie vergroten. Bij een beroep met veel fysieke inspanning, kan je een extra stuk fruit toevoegen.
- Kinderen en de menu’s
De recepten en maaltijden uit de weekmenu’s zijn geschreven voor een persoon, tenzij anders staat vermeld. Mocht je gezin mee willen eten met de gezonde menu’s, dan kan dat natuurlijk. Vermenigvuldig dan het aantal ingrediënten van een recept met het aantal personen dat mee eet. Houd wel altijd rekening met leeftijd en voedingsbehoefte van je kinderen. Een kleuter van 4 heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan iemand van 15 jaar. Voor een kind van vier kun je bijvoorbeeld halve porties rekenen.
Wanneer je onze cursus volgt adviseren wij altijd om voor je kinderen rijst, pasta of aardappelen ernaast te serveren. Ook is het belangrijk dat ze tussen de middag gewoon volkoren brood eten. En twee stuks fruit per dag eten: bijvoorbeeld ‘S ochtends in de kwark en ergens in de dag als tussendoortje.
Voor het ketogeen dieet en het Intermittent fasting raden wij de menu’s niet aan voor kinderen in de groei.
Zij kunnen wel gewoon de avondmaaltijden mee eten. Hier mag dan een hand pasta, aardappelen of rijst aan worden toegevoegd.
- Zijn de recepten voor 1 persoon?
Alle gerechten zijn geschreven voor 1 persoon. Tenzij anders vermeld. Let op: soms wordt er wel een dubbele portie gemaakt, maar staat er bij het recept dat je een deel moet invriezen of bewaren voor later in de week. Dit doen we om verspilling tegen te gaan.
Eten er meerdere mensen mee? Dan kun je alles verdubbelen of keer anderhalf doen, als er wat minder grote eters bij zitten.
- Zwanger of borstvoeding
De weekmenu’s van de Foodsisters kun je op twee manieren gebruiken. Het
wordt gebruikt om op een gezonde manier met pure voeding af te vallen.
In dat geval volg je het menu van de Foodsisters zo goed mogelijk. Ook
wordt het gebruikt om een gezond gewicht te behouden. In dat geval
wordt, naast het dagmenu, ook dagelijks een extra stuk fruit en een
extra aardappel of opscheplepel granen, peulvruchten of zilvervliesrijst
aangeraden.
Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, verbruik je meer
voedingsstoffen. Dit heb je nodig om je kindje goed te voeden. Daarom
wordt het aangeraden om extra koolhydraten te eten. Wanneer je
borstvoeding geeft of zwanger bent, is het van groot belang de voeding
aan te vullen met de bovengenoemde producten, zodat je voldoende voeding
binnenkrijgt. Het afvallen zal dan wat langzamer gaan, maar in dit geval
is dat wel het beste.