Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Vragen over de recepten?

Bekijk hier de pagina voor als je een ingrediënt niet lust: https://foodsisters.10web.site/blog/ik-lust-iets-niet-uit-jullie-recept-waarvoor-kan-ik-dit-vervangen/

 

ZOMERBOEK 2022

Heb je een specifieke vraag over een recept uit het zomerboek? Kijk dan hieronder bij de pagina in het schema.

Antwoord op algemene vragen hebben wij hier voor jou verzameld: https://foodsisters.nl/veelgestelde-vragen-jaarprogramma

Blz. 118 Bij ingrediënten Keto Tosti: 6 eetlepels amandelmeel = 80 gram amandelmeel (i.p.v. 40 gram)

Blz. 63 Oosterse salade met kip: Voor keto: laat de mango blokjes weg uit de dressing (Neem deze wel dan eet je deze dag 7 gram koolhydraten extra)

Blz. 65 Voedingswaarde  moet zijn:

Oosterse salade met kip 591 kcal 42,5 g

eiwit

24,3 g

KH

34,1 g

Vet

5,2 g

Vezels

Blz. 122 Pasta met Geitenkaassaus en basilicum: 50 gram Geitenkaas bij de ingrediënten ipv roomkaas (Boursain)

Blz. 140 Voedingswaarde weekmenu 3, dag 1 (ipv Kipfilet met paprikaroomsaus)

Saté met gebakken bloemkoolrijst 625 kcal 78,9 g

Eiwit

7,4 g

KH

28,9 g

Vet

10,1 g

Vezels

Recept mislukt
Jammer dat het recept niet gelukt is zoals je had gehoopt. Alle recepten worden uitvoerig door ons getest. Wij doen altijd ons uiterste best het recept zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Toch kan het voorkomen dat jouw recept anders uitpakt. Hierbij geven we je enkele tips om de slagingskans te verhogen bij een nieuwe poging.

Hoewel wij niet persoonlijk op elke opmerking van een recept kunnen ingaan, worden de opmerkingen wel door ons verzamelt en waar nodig zullen wij de receptuur aanpassen.

TIPS:

Bij ovengerechten

Het is heel lastig hoe heet de oven precies moet bij een ovengerecht: Zo heeft Janneke een 10 jaar oude hete lucht oven en Amande een nieuwe Boretti oven. Waarom vertel ik je dit? Janneke haar ervaring is, dat al ze een recept maakt ze altijd 20 graden erbij optelt. Anders heeft ze bijvoorbeeld een niet gaar brood. Amande haalt als ze gaat bakken een paar graden eraf omdat de koeken anders te droog worden. Of de korst van het brood te hard wordt. Bij de recepten uit het boek hebben we daarom een ‘gemiddelde’ temperatuur genomen. Probeer te ontdekken of bij jouw de recepten net iets langer of iets korter in de oven moeten (check regelmatig de gaarheid met bijvoorbeeld een satéprikker)

Blijft je gerecht te vochtig of nat?  Laat het dan nog 20 minuten in de oven staan met aluminiumfolie op de bovenkant zodat de zijkanten nog even nagaren.

Schimmel in je brood na het bewaren:

Je kunt brood het beste bewaren in de koelkast in een gesloten plastic zak of luchtdichte trommel. Doe het brood pas in een zak of bewaardoos als het is afgekoeld; het moet goed uitgedampt zijn, anders ontstaat er vocht in de zak waardoor het brood kan gaan schimmelen.

Bij overige recepten:

Smaken verschillen. Probeer aan te voelen of de porties of kruiden voor jou geschikt zijn. Sommigen mensen koken zoutloos een ander gebruikt vaak veel zout, gebruik dan wat minder van het bouillonblokje. Zo ook met knoflook. En de hoeveelheid groenten. De een is een grote eter, de ander een kleine.

Tips om recepten te laten slagen:

Check regelmatig de gaarheid van het product, bijvoorbeeld met een sateprikker

Probeer erachter te komen of jouw oven iets beter of iets minder verwarmt dan ‘gemiddeld’

Wees creatief met vocht toevoegen. In koeken voel de massa en en voeg vocht en/of boter beetje bij beetje toe om de substantie aan te voelen.

Gebruik een keukenweegschaal om de porties goed af te meten.

 

 

DIEETCYCLUS

Tussendoortjes boek 

Voedingswaarden

                                                                                   

Tussendoortjes Kcal      Eiwit       KH      Vet       Vezels   
Spinazie omelet 231 17,4 2.3 16.5 2,1
Frambozensap 11 0,3 1,4 0 1,6
Aardbeien shake 246 6 8.3 20.4 1.4
Nori groente rol 215 1.7 1.1 22 2.4
Keto-smoothie 399 5 9,6 37 0,5
Frambozen cake 118 2 2.8 11 3.2
Soep van pastinaak, prei en courgette 114 8.4 9,1 6.8 10.7
Gevulde snack paprika’s met ricotta 80 4 5.4 4.2 2.1
Zelfgemaakte pure chocolade blokjes (per blokje) 111 0.4 2.6 11 0.2
Brownies 147 6,9 17,6 4,3 4,8
Komkommer sandwich 313 38 2 16,5 0,7

                                          

KETO-dieet

Blz. 64 Amandelbrood: Bij het recept staat: voor 8 plakken maar in het weekmenu staan er 5 dagen met 2 plakjes gepland. Dus dan kom je er 2 tekort.  Het zit zo. Als je de ingrediënten verdubbeld heb je weer meer sneetjes over. Het is gekomen omdat je met de ingrediënten ook een heel bakblik kunt vullen, maar dan was het brood weer te laag voor een heel bakblik. Dus hebben we het plaatje toegevoegd zodat je een voorbeeld hebt hoe je een hoog brood kunt bakken. Maar zo heb je ook weer minder sneetjes. Daar hebben we nu geen rekening meegehouden. Stom, maar dit is nu de makkelijkste oplossing. Of 1 dikke plak of iets dunnere plakken. Zodat je met de ingrediënten op 5 gelijke porties/snee uitkomt.

blz. 74 Groenteschotel uit de oven: Ik zie een saus op de foto staan, maar niet bij de ingrediënten. De foodfotograaf krijgt de vrije hand om tot een mooie foto te komen worden er soms extra kruiden toegevoegd. En in dit geval ook een extra sausje. Lijkt het je lekker om toch een sausje te maken bij dit recept? Dan kun je bijvoorbeeld de saus van pagina 82 erbij maken.

VOOR DE DRESSING:
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel zure room
½ theelepel cajun kruiden

blz. 81 Citroenkwark pannenkoekjes (er zit geen kwark in het recept) je eet dit er naast ter suggestie. Dit mag ca. 1 eetlepel kwark of Griekse Yoghurt zijn.

blz. 84 Soep met garnalen

Paprikapoeder staat niet in recept, wel bij de ingrediënten.

Je kunt dit toevoegen aan de garnalen.

blz. 126 week 3 dag 1 ontbijt Dit is het ontbijt dat je kunt nemen, bij de voedingswaarden staat koffie met slagroom. Dat mag ook, maar aangezien niet iedereen van koffie houdt hebben wij dit last-minute aangepast om zo voor iedereen een smakelijk ontbijt aan te bieden.

blz. 143 Zalmfilet met avocado salade: Oventijd is 20 minuten.

blz. 151 gevulde paprika met tonijn. Dit gerecht hoeft niet in de oven.

Ontbijt tip- Cheesecake koffie : Optimel smaak vanille en er zelf een kop espresso aan toe voegen Of Gewone kwark met een zakje oplos espresso of twee.

 

Intermittent fasting

Pagina            Vegetarische opties

68                    

Gebruik groentebouillon

71

Gebruik gekookt ei, fijngesneden, in plaats van rivierkreeftjes.

138

Vervang de kip voor 90 gram  kant -en klare  tempeh roerbak blokjes ketjap

76

Gebruik gekookt ei, fijngesneden, in plaats van rivierkreeftjes

112

Vega optie, gebruik kant-en-klare notenballetjes of falafelballetjes.

82

Gebruik een vegetarische burger in plaats van kabeljauw.

86

Vervang de bacon voor vegetarische spekreepjes.

145

Vervang de bacon voor 1 extra eetlepel geraspte kaas

168

Gebruik groente bouillon ipv kippenbouillon

blz. 81 Wat is ontbijtverrijker? Een kant – en klare noten of zaden en pitte mix zoals deze: AH Zaden en pitten mix bestellen | Albert Heijn

blz. 111 Bramencrumble: Oventemperatuur: 200 graden

 

Koolhydraatarm

blz. 76 Snelle kipsalade met rucola en appel: Er staat in de beschrijving: Meng de appel, kipfilet en ei met de dressing. Je hoeft geen ei aan deze salade toe te voegen, omdat je al voldoende ei eet deze week.

Pagina               Vegetarische opties

76                     

Kip vervangen voor gekookt ei of tempeh

89

Vlees weglaten en groentesoep van maken

92

Serranoham vervangen voor kaas of extra groente

107

Surimi sticks vervangen voor 4 gekookte eieren

108

Serranoham kun je uit het recept weglaten

135

Vissaus vervangen voor sojasaus of ketjap

136

Serranoham vervangen voor ander tussendoortje

141

Vervang het worstje voor een vegetarisch worstje 

157

Vervang vlees door extra groente of wat extra kaas 

154

Vervang het worstje voor een handje gemengde noten

 

IF Boek (blauwe boek) 

Notenmix (pagina 66) Je mag de notenmix van de Ah of Jumbo gebruiken of het recept van pagina 94 toepassen.

Extra recept:
Chocolade granola

100 gram gepofte quinoa

100 gram cashewnoten

3 eetlepels pompoenpitten

3 eetlepels cacoapoeder

3 eetlepels olijfolie

1 zakje vanille suiker

3 blokjes pure chocolade , in stukjes gehakt.

Let op! Gevaarlijk lekker en bevat wat extra calorieën voeg deze dus bijvoorbeeld alleen een keertje toe in het weekend.

Lust iets niet Kijk even naar pagina 42/43, hier staan een aantal vervangers voor producten.
Vis vervangen Omdat er weinig recepten met vis voorkomen in het boek hebben wij geen specifieke vervangers beschreven. Je kan hiervoor even kijken naar pagina 42/43. Hier staan vervangers voor vis.
Zoete pannenkoek P.257 Zoete pannenkoek:
Bij de ingrediënten staat 2 eetlepels melk, maar in de beschrijving ernaast staat zuivelspread. Je mag hier de melk aanhouden. 
Loempia Voor een mooie bruine kleur kun je de loempia’s insmeren met wat ei of melk 

Inloggen

Doe mee met de Foodsisters challenge!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

KLIK HIER Voor meer informatie.