Zuurkoolschotel

Stamppot, we love it!

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Een stamppot hoeft echt niet altijd met aardappel en worst te zijn. Zet weer eens wat anders op tafel met deze zuurkoolschotel met spekjes! Ga aan de slag met deze heerlijke combinatie van zuurkool en pompoen.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 150 g zuurkool
  • 250 g pompoen, blokjes (diepvries of koelvers)
  • 80 g magere spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 2 eetlepels geraspte 48+ kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper

Bereidingstijd: 20 min. 

Zo maak je het:

  1. Kook de zuurkool voor 20 minuten in een laagje water. Kook de pompoenblokjes 10 minuten in een laagje water. Giet vervolgens af.
  2. Bak ondertussen de ui en de spekblokjes samen in een pannetje op laag vuur.
  3. Pureer de pompoen en meng de zuivelspread, zuurkool, geraspte kaas en de paprikapoeder er doorheen.
  4. Verwarm eventueel nog even door op laag vuur. En garneer met de ui en gebakken spekreepjes. Breng op smaak met wat peper.

Vegetarisch: vervang de spekreepjes voor vegetarische spekreepjes of een handje pompoenpitten en walnoten. 

Dit recept past in het ketodieet en het koolhydraatarme dieet. Dit recept komt uit het winterboek van het jaarprogramma.

*De voedingswaarden voor 1 persoon

KcalEiwitKoolhydratenVetVezels
555 kcal32,4 g 14 g 38,9 g 9,6 g

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Recente blogs

Blog

Wat kun je eten na het sporten?

Of je nu regelmatig sport of niet, de maaltijd na het sporten is belangrijk! Het bepaalt namelijk hoe snel je spieren zich gaan herstellen. Hoe sneller je de getrainde spiergroepen weet te herstellen, hoe sneller je ook weer die spiergroepen kan trainen.

Lees verder »
Blog

Welke kwark is gezond?

Welke kwark of Griekse yoghurt is gezond? Welke zuivel kan ik het beste kiezen? Een veel gestelde vraag. Een bakje kwark of Griekse yoghurt is een prima koolhydraatarm en eiwitrijk ontbijt. Maar welke kan je …

Lees verder »
venkelsoep
BlogReceptSoep

Venkelsoep

Zo’n heerlijk soepje met anijs tonen, smaakt altijd.

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Lees verder »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.