Dit heb je nodig voor 12 oreo’s:
120 gram volkoren speltmeel
1/2 eetlepel cacaopoeder
1 /2 theelepel bakpoeder
20 gram zachte boter (kamertemperatuur)
1 /2 eetlepel olijfolie
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel honing
4 eetlepels melk
1 eetlepel pure chocola, fijn gehakt
Snufje zout
Voor de vulling:
30 gram kokos yoghurt naturel
40 gram soja kwark
1 theelepel honing
Zo maak je het:
Meng het meel, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in een kom.
Voeg daarna de boter, vanillesuiker, honing, chocolade en melk toe en mix het goed door elkaar.
Kneed het deeg door tot je een bal ervan kunt vormen en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast
Bekleed een bakplaat met bakpapier Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte. Gebruik een borrelglas (doorsnede 5 cm) om ongeveer 24 rondjes uit het deeg te steken.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze gaat vullen.
Meng met de honing kokosyoghurt en kwark. Besmeer de helft van de koekjes met de vulling en druk de andere helft er op.