Dit heb je nodig:
- 100 gram pindakaas
- 1 banaan
- 1 ei
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel cacao poeder
- 1 eetlepel chiazaad (of gebroken lijnzaad)
- ½ theelepel bakpoeder
- 100 gram courgette, geraspt
- 30 gram pure chocolade, fijngehakt
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffin bakvorm in met wat olijfolie of boter.
Doe alle ingrediënten, behalve de courgette en chocolade, in een blender en mix het tot een glad beslag.
Knijp het overtollige vocht uit de courgette en roer de courgette en de chocolade door het beslag.
Verdeel het beslag over 7 a 8 muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot net onder de rand.
Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven. De muffins zijn klaar wanneer je er een satéstokje in steekt en deze er weer schoon uitkomt.