Dit heb je nodig voor de toast:
3 eetlepels (40 gram)
amandelmeel
1 ei
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel (20 gram) roomboter
Snufje zout
DIT HEB JE NODIG
VOOR HET BELEG:
2 aardbeien, in plakjes
1 eetlepel slagroom, spuitbus
Zo maak je het:
- Smelt in een steelpannetje op halfhoog vuur de boter. Voeg
ondertussen de ingrediënten voor de toast samen in een klein,
rond schaaltje die geschikt is voor de magnetron
(diameter 10 cm). - Voeg de boter toe en roer goed door met een vork. Zet 90
seconden/1,5 minuut in de magnetron op 700 / 1000 Watt - Laat eventjes afkoelen. Haal je plak brood uit het kommetje
en doe dan in een broodrooster/ tosti ijzer of leg maximaal 2
minuten op een grillplaat tot het plakje mooi goudbruin is. - Besmeer je toast met de slagroom en beleg met de plakjes
aardbei.
Tip: Heb je geen magnetron? Bak dan het brood
in 10-15 minuten gaar in de oven op 160 graden.
WELKE KANT-EN KLARE SLAGROOM?
Je hebt geklopte slagroom in een spuitbus en in een beker.
Beide bevatten evenveel koolhydraten (ongeveer 11 gram per
100 gram). Slagroom uit een beker is wat voller omdat het meer vet bevat.
Hierdoor zal dit ook wat meer vullen. Een andere optie is om zelf slagroom
te kloppen en geen suiker toe te voegen. Dan bevat je slagroom nog
iets minder koolhydraten, namelijk 3 gram per 100 gram. Maar op 1
eetlepel is dit verschil weer nihil.
