Afgelopen dinsdag zag ik tijdens het boodschappen doen al die grote kolen liggen. Waarschijnlijk door de grootte van de kolen besefte ik me dat ik eigenlijk veel te weinig kool eet. Als je drie hoog woont wil je altijd zo min mogelijk zware boodschappentas hebben. Maar we hebben wel een heerlijk lunch recept voor kool. Je kunt voor dit recept zowel rode kool als witte kool gebruiken. En laten ze nu gelukkig bij mij in de supermarkt dit ook voorgesneden verkopen. Scheelt weer tijd. Je zult merken dat deze salade echt ‘‘rauw’‘ is. Het is knapperig en je zult meer moeten kauwen dan een salade van bladgroenten. Je kunt de kool ook een beetje zachter gemaakt door er de kool in een vergiet te doen en er kokend water overheen te gieten. En daarna spoel je het gelijk af met koud water.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Voor de salade:
- 150 g witte kool, fijngesneden
- 10 witte, pitloze druiven, gehalveerd
- 3 eetlepels gemengde ongezouten noten
- 2 eetlepels rozijnen
Voor de dressing:
- 2 eetlepels kwark
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel limoensap
- ½ eetlepel honing
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze samen met de kool, druiven, noten en rozijnen.
- Breng de salade op smaak met peper en zout.
Bestel nu ons 1e kookboek van €20,- voor €10,- BESTEL HIER