Ingrediënten:
Voor 6 bolletjes:
- 120 g havermeel
- 60 g amandelmeel
- 60 g kokosmeel
- 40 g havermout
- 30 g gebroken lijnzaad
- 2 tl bakpoeder
- 3 el Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 3 tl olijfolie
- 4 tl water
- ½ tl zout
Voor toppings: - 2 hard gekookte eieren
- 1 bakje kiemen
- Gerookte zalm
- Overgebleven zuivelspread
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. mix de melen met het lijnzaad en het bakpoeder door elkaar. Voeg de Griekse yoghurt, eieren, olijfolie, het water en het zout toe. Meng alles goed door elkaar tot je een glad deeg hebt. Kneed nu mooie ronde ballen van het deeg. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en doe de bolletjes met 25 minuten in de oven.
Tip: Bestrooi de bolletjes met sesamzaad voor ze de oven in gaan.
Wil je in een kookfilmpje zien hoe je ze maakt?
https://www.koffietijd.nl/culinair-homemade-bolletjes