Dit heb je nodig voor 4 cakejes:
- 80 g smeltchocolade puur
- 80 g roomboter
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 4 eieren, losgeklopt
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 theelepels vanille extract
- 4 eetlepels (40 g)
amandelmeel - Siliconen muffinvormpjes
Oven: 180 graden
Zo maak je het:
- Smelt in een pannetje de chocolade met de
roomboter. Als de boter gesmolten is, roer je de
cacaopoeder erdoor. - Haal van het vuur en meng de vanillesuiker, vanille extract en amandelmeel erdoor.
Meng met de losgeklopte eieren. - Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak in
ongeveer 13 minuten gaar in de oven. De cakejes zijn gaar als de bovenkant stevig is maar de binnenkant nog zacht (als je er tegenaan tikt). - Laat 5 minuten afkoelen en haal dan voorzichtig uit de muffinvormpjes. Serveer warm op een bordje
Tip: Garneer en geef wat kleur aan het bordje door er wat sinaasappelschil overheen te raspen.
Alle kerstrecepten inzien? Download hier je kerstkookboekje