Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 zak (400 gram) hutspot groenten (wortel en ui)
- 1/2 knolselderij, in blokjes
- 1 blikje (155 gram) edamame bonen
- 150 gram rundergehakt
- 1 theelepel gehaktkruiden
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels kant en klare jus (Remia of Ah huismerk)
- Klontje roomboter
- Peper en zout1
Zo maak je het:
- Kook de wortel en uien in 20 minuten gaar en de knolselderij in een
aparte pan in 15 minuten. - Bak ondertussen het gehakt rul met de boter en voeg de gehaktkruiden
toe en bestrooi met peper en zout. - Mix met een staafmixer of keukenmachine na 15 minuten de
knolselderijblokjes met de edamame bonen tot een gladde puree. Voeg
de nootmuskaat, paprikapoeder en mosterd toe. - Stamp vervolgens de wortel en ui door de puree en roer het gehakt
mengsel erdoor. Verwarm de stamppot en de jus. En breng eventueel nog
op smaak met zout en peper. - Serveer met de jus en wat extra mosterd.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
472 kcal | 17.9 g | 17 g | 33.9 g | 9.7 g |