BOERENKOOLSTAMPPOT MET WORST
Wordt het buiten weer wat kouder? Dan is het tijd voor stamppot. Maak snel deze lekkere stamppot recepten uit ons winterboek.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 150 gram boerenkool
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram witte bonen, uitgelekt
- 1 kleine (100 gram) rookworst
- 1/2 rundvleesbouillonblokje
- 1/2 theelepel ras el hanout (of nootmuskaat)
- 2 eetlepels kant en klare jus (Remia of Ah huismerk)
- Zout
Bereidingstijd: 25 min.
Zo maak je het:
- Kook de boerenkool in 20 minuten gaar.
- Breng water met een half bouillonblokje aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook in 15 minuten gaar. Mix met een staafmixer
of keukenmachine de bloemkool met de witte bonen tot een gladde puree. Voeg de ras el hanout toe. - Giet de boerenkool af en druk het vocht er goed uit.
- Stamp of roer vervolgens de boerenkool door de puree en verwarm de stamppot nog even op een laag vuur. Verwarm ondertussen de worst in de
magnetron en serveer de worst met de boerenkoolstamppot.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
494 kcal | 21.8 g | 17.6 g | 31.2 g | 17 g |
Dit recept komt uit ons nieuwe winterboek! Bekijk het winterboek.
PREISTAMPPOT MET KAAS EN NOTEN
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
1 prei, in ringen gesneden
100 gram broccoliroosjes (diepvries)
1 blikje (155 gram) edamame bonen
1/2 ui, gesnipperd
2 eetlepels geraspte kaas
2 theelepels kerrie
2 eetlepels kant en klare jus (Remia of Ah huismerk)
10 (gezouten), cashewnoten
1 teentje knoflook, geperst
Zout en peper
Bereidingstijd: 25 min.
Zo maak je het:
- Kook de broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
- Bak ondertussen de knoflook en ui aan in een hapjespan en bak even 1 minuut op halfhoog vuur. Voeg vervolgens de prei en kerrie toe en
roerbak nog 3 minuten op halfhoog vuur. - Mix met een staafmixer of keukenmachine broccoliroosjes met de edamame bonen, geraspte kaas en jus tot een gladde puree. Verwarm nog
even 1 minuut op laag vuur in de pan. - Roer vervolgens het prei mengsel door de puree. Breng eventueel nog op
smaak met zout en peper. Serveer met de cashewnoten.
Dit recept komt uit ons nieuwe winterboek! Bekijk het winterboek.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
401 kcal | 27.8 g | 10.3 g | 24.3 g | 14.9 g |
HUTSPOT
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 zak (400 gram) hutspot groenten (wortel en ui)
1/2 knolselderij, in blokjes
1 blikje (155 gram) edamamebonen
150 gram rundergehakt
1 theelepel gehaktkruiden
1 theelepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
2 eetlepels kant en klare jus (Remia of Ah huismerk)
Klontje roomboter
Peper en zout
Zo maak je het:
- Kook de wortel en uien in 20 minuten gaar en de knolselderij in een aparte pan in 15 minuten.
- Bak ondertussen het gehakt rul met de boter en voeg de gehaktkruiden toe en bestrooi met peper en zout.
- Mix met een staafmixer of keukenmachine na 15 minuten de knolsedrijblokjes met de edamame bonen tot een gladde puree. Voeg de
nootmuskaat, paprikapoeder en mosterd toe. - Stamp vervolgens de wortel en ui door de puree en roer het gehakt
mengsel erdoor. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer met de jus en wat extra mosterd.
Dit recept komt uit ons nieuwe winterboek! Bekijk het winterboek.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
472 kcal | 17.9 g | 17 g | 33.9 g | 9.7 g |