Een klassieker: rode kool met appeltjes. Wij gaven er een pittige twist aan. Probeer snel dit lekkere koolhydraatarme recept uit ons kookboek winter
Dit heb je nodig voor 1 persoon
- 150 gram Rode kool met appeltjes (diepvries, Iglo)
- 100 gram vegan rulstukjes (vegetarisch gehakt)
- 1 eetlepel zuivelspread
- 1 theelepel chilisaus (zonder suiker) Verstegen
- 1 theelepel sambal (manis)
- 4 zilveruitjes
- Klontje roomboter
- 1 kropje romaine sla (optioneel)
Zo maak je het:
- Doe de bevroren rode kool met appeltjes in een pan. Verwarm 10
minuten op halfhoog vuur. Roer af en toe even door. - Verhit ondertussen een beetje boter in een koekenpan. Doe
vervolgens het vegetarisch gehakt in de pan en bak 2 minuten op hoog
vuur en blijf roeren. - Voeg vervolgens de zuivelspread, chilisaus en sambal toe. Roer dit
goed door het vegetarisch gehakt en bak nog 2 minuten op halfhoog
vuur. - Meng het gehaktmengsel met de rode kool. Eet met de zilveruitjes en
maak het nog lekkerder door het in een paar blaadjes romaine sla te
serveren.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
323 kcal | 21.8 g | 16.8 g | 16.9 g | 8.4 g |