Mie slierten zijn van tarwebloem (witmeel) gemaakt. Het slurpt natuurlijk heerlijk weg. Maar wist je dat mie slierten prima te vervangen zijn voor witte kool? Dit bespaart je al snel 70 gram koolhydraten per maaltijd. Zo eet je meer groenten en koolhydraatarm.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 1 kipdijfilet, in stukjes gesneden
- ½ zak (200 gram) witte kool, voorgesneden
- 1 portobello, in plakken gesneden
- ½ rode punt paprika, in stukjes gesneden
- 1 bosui, in ringen gesneden
- 1 ei
- 2 theelepels kruidenmix voor bami
- 1 eetlepel ketjap
- Peper en zout
Bereidingstijd: 15 min.
Zo maak je het:
- Kruid de kip met peper en zout. In een hapjespan olijfolie verhitten en kip al omscheppend op halfhoog vuur 4 minuten gaar bakken.
- Voeg vervolgens de portobello toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg daarna de witte kool, paprika en bosui toe. Voeg ook de kruidenmix en ketjap toe en schep goed door.
- Roerbak de witte kool nog 6 minuten op halfhoog vuur. Ondertussen kun je het ei bakken. Serveer de bami met het gebakken ei.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
384 kcal | 32 g | 20.8 g | 18 g | 5.9 g |
Nog meer koolhydraatarme recepten! Bekijk het kookboek 8 weken slank met 8 koolhydraatarme weekmenu’s.