Dit heb je nodig voor 1 brood:
- 200 gr havermeel
- 200 gr amandelmeel
- 100 gr kikkererwtenmeel
- 20 gr gebroken lijnzaad
- 1 zakje droge gist (7 gram)
- 400 ml melk
- 20 gr boter
- 2 eieren
- 1 theelepel zout
Zo maak je het:
- Meng de drie soorten meel, samen met de lijnzaad en gist.
- Verwarm in een steelpan de melk samen met de boter tot het lauwwarm is.
- Giet de lauwwarme melk beetje bij beetje bij het meel, terwijl de deeghaken langzaam draaien. Voeg vervolgens de eieren en een theelepel zout toe. Mix goed door op hoge snelheid voor 3 minuten. Je hebt nu waarschijnlijk een plakkerig deeg, dat geeft niet.
- Dek de kom af met plasticfolie of een natte theedoek en laat het een uur rijzen op een warme plek in huis.
- Bedek een cakevorm (of broodvorm als je die hebt) met bakpapier en verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
- Doe het deeg in de vorm en bak het koolhydraatarme brood in 35 minuten gaar. Controleer met een prikker of het gaar is. Er moet niets blijven plakken aan je prikker.