KABELJAUW MET SERRANOHAM EN DRAGONSAUS
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
15 minuten
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 stukjes kabeljauw (150 g)
- 4 plakken serranoham
- Peper en zout
VOOR DE SAUS
- 1 bakje verse dragon (15 g)
- 250 ml kookroom
Zo maak je het:
- Pluk de blaadjes van de dragon los en hak of knip ze fijn. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering. Schenk de kookroom in een steelpan en voeg de dragon toe. Roer goed. Laat de saus nog 2-4 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet een koekenpan op laag vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Leg nu de kabeljauw voorzichtig in de pan. Laat de kabeljauw rustig aan garen. Ongeveer 4-5 minuten per kant. Als de kabeljauw aan de zijkant bijna helemaal wit is (dus gegaard) dan mogen ze worden omgedraaid.
Opmaken van de borden:
Begin met 2 lepels saus en plaats hier de vis op. Drapeer de serranoham op de vis. Maak het bordje af door een paar blaadjes dragon op de ham te leggen.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
296 kcal | 30 g | 4 g | 18 g | 0 g |