Wil je het complete kerstmenu inzien? Download het hier.
Dit heb je nodig voor de bodem:
- 1/2 bloemkool
- 1 Groentebouillon blokje
- 2 eieren
- 1 theelepel curry madras kruiden (Jonnie Boer)
Voor de vulling:
- 1/2 pak tofu naturel (375 gr), uitgelekt
- 100 gram feta
- 1 blikje tomatensaus (70 g)
- 100 gram geraspte 48+ kaas
- 1 aubergine, in hele kleine blokjes
- 10 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
- Zout en peper
Cakevorm
Bereidingstijd: 20 min.
Oven: 200 graden
Bakken: 55 min.
Zo maak je het:
- Kook de bloemkool in 10 min. met een bouillonblokje.
- Stamp de bloemkool tot puree en knijp het overtollige water uit de puree met een theedoek. Verwijder met een lepel de puree uit de theedoek. Voeg de eieren en curry madras aan de bloemkoolpuree toe.
- Vet de cakevorm in en leg de bloemkoolpuree in de cakevorm. Bak de bodem in 20 minuten.
- Maak ondertussen de vulling door de feta en tofu fijn te kruimelen. Meng met de overige ingrediënten voor de vulling en verdeel dit over de bloemkoolbodem en druk het goed aan.
- Bak de cake nog 35 minuten in de oven en laat daarna 30 minuten afkoelen voor je een plak gaat snijden. Bestrooi de plakken eventueel met wat peterselie.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
497 kcal | 5 g | 31 g | 37 g | 6 g |