Dit heb je nodig voor 4 porties:
- 5 tomaten, gehalveerd
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 4 takjes trostomaatjes
- 4 teentjes knoflook,
gesnipperd - 1 bakje verse
Italiaanse kruiden - 1 rode ui, gesnipperd
- 1 rode paprika,
in kleine blokjes - 4 eetlepels kookroom
- 2 groentebouillonblokjes
- Olijfolie
- Peper en zout
- Oven 200 graden
Zo maak je het:
- Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal.
Verdeel de knoflook erover. Schenk er wat olijfolie
over, leg de Italiaanse kruiden erop. Leg de
trostomaatjes ernaast. Besprenkel deze ook met wat
olijfolie. - Bak de tomaten 20 minuten in de oven.
Bak in een pan met een klein scheutje olijfolie de ui
en paprika en doe hier de zongedroogde tomaten bij.
Voeg 300 ml water en de bouillonblokjes toe. - Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe aan de
bouillon. Leg de trostomaatjes apart.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde
soep. Als de soep te dik is, kun je er nog een beetje
water bij doen. - Verdeel de soep over de borden. Schenk er wat
kookroom in en garneer met een takje trostomaten.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Strooi ter garnering wat gepofte quinoa over de soep
Alle kerstrecepten inzien? Download hier je kerstkookboekje