Wil je het complete kerstmenu inzien? Download het hier.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 pappadums naturel
- 2 vijgen (vers), in plakjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 4 plakken parmaham, in reepjes
- 60 gram geitenkaas
- 4 theelepels honing
- 8 pecannoten, grof gehakt
- 2 theelepels tijm (OF Italiaanse kruiden)
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 handjes rucola sla
- Klontje roomboter
- Peper en zout
Bereidingstijd: 15 min.
Oven: 150 graden
Bakken: 5 min.
Zo maak je het:
- Smelt de boter met 2 eetlepels balsamicoazijn en de ui. En bak op zacht vuur de ui tot het zacht is. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Meng de geitenkaas met de honing en tijm.
- Besmeer de pappadum met het geitenkaas mengsel. Beleg vervolgens met een paar plakjes vijg, stukjes ui, parmaham en pecannoten en bak voor 5 minuten in de oven op 150 graden.
- Meng ondertussen de rucola met een heel klein beetje balsamicoazijn. Serveer de pappadum op een bord en strooi er wat rucola omheen.
Tip: Houd je niet van geitenkaas? Vervang het dan door zuivelspread.
Tip 2: Kun je geen verse vijgen in de winkel vinden? Kies dan voor gedroogde vijgen.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
205 kcal | 6 g | 15 g | 13 g | 2 g |