Wil je wat anders dan een kant -en klare carpaccio voorschotelen deze kerst? Maak dan deze eendencarpaccio met sinaasappel honingdressing. Een lekker koolhydraatarm licht voorgerecht. Hiermee scoor je altijd. Wil je het complete kerstmenu inzien? Download het hier.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 200 g plakjes gerookte eendenborstfilet
- 1 bakje (130 gram) mango stukjes
- 4 radijsjes, in plakjes
- 2 snack komkommers, in lange plakken
- 1 zak (75 gram) sla melange
VOOR DE DRESSING:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 pers sinaasappel, uitgeperst
Zo maak je het:
- Maak eerste de dressing. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Verdeel alle ingrediënten mooi over 4 diepe borden. Snij eventueel de mangoblokjes iets kleiner.
- Giet vlak voor het opdienden de dressing over de salade borden.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
122 kcal | 7,5 g | 7,6 g | 6,2 g | 1,2 g |