Wil je het complete kerstmenu inzien? Download het hier.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 4 biefstukken à 125 g
- Boter
Voor de knolselderijpuree:
- 1 knolselderij, geschild en in stukken
- 200 ml vleesfond
- 3 eetlepels zuivelspread
- 2 mespuntjes nootmuskaat
- Peper en zout
Voor de saus:
- 1 ui, gesnipperd
- 100 ml vleesfond
- 1 glas rode wijn
- 1 eetlepel zuivelspread
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- Olijfolie
Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je het:
- Kook de knolselderij in de vleesfond aangelengd met wat water in 12 minuten gaar tot de knolselderij goed zacht geworden is
- Giet af en pureer met een stamper of staafmixer. Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe een klein beetje olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui op halfhoog vuur even aan. Voeg de wijn en vleesfond toe, breng aan de kook en laat daarna op zacht vuur doorkoken tot het tot de helft is ingedikt. Roer daarna de Italiaanse kruiden en zuivelspread erdoorheen.
- Als de saus aan het inkoken is kun je de biefstukken gaan bakken. Smelt een klontje boter in een pan en bak op hoog vuur de biefstukken om en om in 2 minuten. Haal de biefstukken uit de pan en houd eventueel warm in aluminiumfolie.
- Snijd de biefstuk in plakken en serveer met de knolselderijpuree en rodewijnsaus.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
369 kcal | 34,9 g | 14,7 g | 13,5 g | 11 g |