Een stamppot hoeft echt niet altijd met aardappel en worst te zijn. Zet weer eens wat anders op tafel met deze zuurkoolschotel met spekjes! Ga aan de slag met deze heerlijke combinatie van zuurkool en pompoen.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 150 g zuurkool
- 250 g pompoen, blokjes (diepvries of koelvers)
- 80 g magere spekblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 2 eetlepels geraspte 48+ kaas
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper
Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je het:
- Kook de zuurkool voor 20 minuten in een laagje water. Kook de pompoenblokjes 10 minuten in een laagje water. Giet vervolgens af.
- Bak ondertussen de ui en de spekblokjes samen in een pannetje op laag vuur.
- Pureer de pompoen en meng de zuivelspread, zuurkool, geraspte kaas en de paprikapoeder er doorheen.
- Verwarm eventueel nog even door op laag vuur. En garneer met de ui en gebakken spekreepjes. Breng op smaak met wat peper.
Vegetarisch: vervang de spekreepjes voor vegetarische spekreepjes of een handje pompoenpitten en walnoten.
Dit recept past in het ketodieet en het koolhydraatarme dieet. Dit recept komt uit het winterboek van het jaarprogramma.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
555 kcal | 32,4 g | 14 g | 38,9 g | 9,6 g |