Witlof anders

Deze heerlijke witlofsalade moet je echt een keer geprobeerd hebben. De witlof krijgt een heerlijke smaak door de dressing en smaakt zo goed in combinatie met de zoete appel.

Witlofsalade met appel en geitnkaas

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 stronkjes witlof in stukjes gesneden
  • 1 appel in partjes
  • 35 g geitenkaas verkruimeld
  • 3 el pecannoten gehakt. 

Voor de appeldressing:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel appelsap
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel appelazijn
  • peper en zout

 

Zo maak je het:
1. Grill de witlof of bak in de koekenpan, om en om beetgaar in ongeveer 4 minuten.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de witlof.
3. Leg daarna de partjes appel, geitenkaas en pecannoten over de salade.

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Vergelijkbare recepten

Avondmaaltijd

Kabeljauw met een stamp van wortel

Veel mensen vragen in onze praktijk: ‘Waarom is vis nou zo goed voor mij?’ Het geheim zit hem in de vetten van de vis, die zorgen voor gezonde hart- en bloedvaten en hebben een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. Omega-3 vetzuren zijn vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Een deel van deze vetzuren kan het lichaam zelf niet aanmaken en deze moeten we dus door voeding binnen krijgen. In vis zitten onder andere het vetzuur EPA, die een positieve invloed invloed heeft op het zenuwstelsel en het vetzuur DHA, die een positief effect heeft op de hersenen en het hart- en vaatstelsel. Deze laatste komt met name voor in vette vis, zoals zalm, haring of makreel. Vandaag een lekker gerecht met kabeljauwfilet met wortelstamp.

Bekijk recept »
AvondmaaltijdBlog

Honing-Mosterd Kip

Heerlijk en gemakkelijk recept wat wel iets meer tijd vraagt (45 min in de oven). Vandaag Honing-mosterkip lekker met sperzieboontjes!

Bekijk recept »
Voorgerecht

Frisse kip cocktail

Moet je voor een groep vrienden koken en heb je even geen inspiratie? Een feestelijk glas kipcocktail mag als voorgerecht niet ontbreken. In deze variant combineer je de cocktail met kerriesaus en met de frisse smaak van augurk, bleekselderij en kip. Een verrukkelijke combi die je moet proberen!

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze vernieuwde website!

Doe ook mee met onze nieuwe  GRATIS suiker challenge! Klik hier voor meer informatie.

En ontvang een gratis weekmenu!

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.