Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- ½ winterpeen, in plakjes gesneden
- 150 g broccoli, in roosjes gesneden
- ½ ui, gesnipperd
- 1 eetlepel doperwten (diepvries)
- 100 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kikkererwten
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- olijfolie
- peper (versgemalen) en zout
Zo maak je het:
Kook de wortel en broccoli in 8 minuten gaar.
Fruit de ui met 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur in ongeveer 3 minuten aan. Voeg de knoflook, gember en kerrie toe. Roer alles door elkaar en bak het 3 minuten op laag vuur.
Doe dan de doperwten, broccoli en wortel erbij en laat alles al roerend 2 minuten zachtjes bakken.
Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en kook nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Na de bestseller: Foodsisters gezonde, lekkere en makkelijke recepten zonder suiker bieden wij jou een complete cursus om kilo’s te verliezen. De afgelopen 10 jaar hebben al vele duizenden cliënten mogen begeleiden bij het koolhydraatarm dieet. Al onze praktijkervaring hebben we nu voor jou gebundeld in één complete en praktische cursus. Je kunt gelijk aan de slag. Je ontvangt thuis een kookboek met 8 koolhydraatarme weekmenu’s en 8 boodschappenlijstjes + 8 protein broden.