Vegetarische worst

Wat ons betreft zijn groenten altijd de basis voor een lekker recept. Ook als we weekmenu’s voor onze boeken samenstellen beginnen we altijd met een lijst welke groenten we jullie die week willen voorschotellen. Het fijne aan deze worstjes is dat het eruit ziet als worst, smaakt naar worst maar toch krijg je hier ook groenten mee binnen.

  Baktijd: 30 minuten
   Oventemperatuur: 150 ºC

Dit heb je nodig voor 6 worsten:

1 prei, alleen het wit, fijn gesneden

100 gram geraspte kaas (oud)

4 snee Protein Brood

40 g paneermeel

½  half bosje peterselie, fijngehakt

2 ½  eetlepel mosterd

2 eieren

2 eidooiers

Scheutje melk

Klontje boter

Peper en zout

Vershoudfolie

Voor de saus:

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel kookroom

2 takjes peterselie, fijngehakt

Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Maak eerst het broodkruim. Snij de korsten van 4 sneden protein brood Bak ze op een rooster circa 30 minuten in een op 150 graden in een voorverwarmde oven tot de sneden krokant zijn. Laat de stukjes afkoelen. Maal het brood met de hand zo fijn mogelijk.

 

  1. Meng prei, kaas, broodkruim, peterselie en mosterd en voeg zout en peper naar smaak toe.

 

  1. Klop de eieren en eidooiers los en meng ze goed door het preibroodkruim mengsel. Voeg een scheutje melk toe.

 

  1. Nu kun je de worstjes draaien. Rol een stuk vershoudfolie uit en verdeel ongeveer een handje van mengsel van ongeveer 7 centimeter lang en 2 centimeter dik. Rol het mengsel strak in de vershoudfolie. Wikkel de uiteinden goed stevig dicht.
  2. Kook de worstjes in het folie 20 minuten in kokend water. Leg een bord op de worstjes zodat ze goed onder water blijven. Als ze stevig aanvoelen zijn ze klaar. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. (Je kunt de worstjes ook prima een dag van te voren maken)
  3. Haal de worstjes uit het folie en bak ze in een klontje boter in 4 minuten op hoog vuur bruin. Maak ondertussen de roomsaus. Verwarm in een steelpan de kookroom met de mayonaise en roer de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de worstjes met de saus.

Tip: Je kunt prima meer worstjes maken en deze invriezen. 

Dit recept kom uit ons jaarprogramma

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Vergelijkbare recepten

spinaziesalade
AvondmaaltijdKoolhydraatarmLente

Spinazie salade

Met dit mooie weer is het tijd voor een frisse salade met sinaasappel kiwidressing

  Baktijd: 10 minuten
 

Bekijk recept »
courgetti salade
AvondmaaltijdKoolhydraatarmLente

Courgetti salade met asperges

Een klassieker: asperges met ham en ei. Maar wist je dat dit ook heerlijk combineert met courgetti? Probeer snel dit lekkere koolhydraatarme recept.

  Baktijd: 30 minuten
 

Bekijk recept »
vegetarisch worstje
AvondmaaltijdKoolhydraatarmVegetarisch

Vegetarische worst

Wat ons betreft zijn groenten altijd de basis voor een lekker recept. Ook als we weekmenu’s voor onze boeken samenstellen beginnen we altijd met een lijst welke groenten we jullie die week willen voorschotellen. Het fijne aan deze worstjes is dat het eruit ziet als worst, smaakt naar worst maar toch krijg je hier ook groenten mee binnen.

  Baktijd: 30 minuten
   Oventemperatuur: 150 ºC

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze website!

Het is september. Tijd om weer gezond te gaan eten! Doe jij ook mee met onze GRATIS challenge? Klik dan hier

En ontvang nu een GRATIS ketoboekje bij jouw bestelling op onze webshop!

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.