Dit heb je nodig voor 6 worsten:
1 prei, alleen het wit, fijn gesneden
100 gram geraspte kaas (oud)
4 snee Protein Brood
40 g paneermeel
½ half bosje peterselie, fijngehakt
2 ½ eetlepel mosterd
2 eieren
2 eidooiers
Scheutje melk
Klontje boter
Peper en zout
Vershoudfolie
Voor de saus:
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel kookroom
2 takjes peterselie, fijngehakt
Peper en zout
Zo maak je het:
- Maak eerst het broodkruim. Snij de korsten van 4 sneden protein brood Bak ze op een rooster circa 30 minuten in een op 150 graden in een voorverwarmde oven tot de sneden krokant zijn. Laat de stukjes afkoelen. Maal het brood met de hand zo fijn mogelijk.
- Meng prei, kaas, broodkruim, peterselie en mosterd en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Klop de eieren en eidooiers los en meng ze goed door het preibroodkruim mengsel. Voeg een scheutje melk toe.
- Nu kun je de worstjes draaien. Rol een stuk vershoudfolie uit en verdeel ongeveer een handje van mengsel van ongeveer 7 centimeter lang en 2 centimeter dik. Rol het mengsel strak in de vershoudfolie. Wikkel de uiteinden goed stevig dicht.
- Kook de worstjes in het folie 20 minuten in kokend water. Leg een bord op de worstjes zodat ze goed onder water blijven. Als ze stevig aanvoelen zijn ze klaar. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. (Je kunt de worstjes ook prima een dag van te voren maken)
- Haal de worstjes uit het folie en bak ze in een klontje boter in 4 minuten op hoog vuur bruin. Maak ondertussen de roomsaus. Verwarm in een steelpan de kookroom met de mayonaise en roer de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de worstjes met de saus.
Tip: Je kunt prima meer worstjes maken en deze invriezen.