Smeuïge risotto met bloemkoolrijst

Risotto smaakt elk seizoen heerlijk. Dit super makkelijke recept komt uit ons jaarprogramma. Koolhydraatarme risotto is niet zoals de Italianen het maken, maar wel lekker smeuïg door de kaas en zuivelspread.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 g bloemkoolrijst
  • 8 champignons, in plakjes
  • 50 g geraspte kaas 48+
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd (geel en/of rood)
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 4 walnoten, in stukjes gehakt
  • Olijfolie

Oven: 160 graden

Zo maak je het:
1. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en wat peper en zout. Zet ze 20 minuten in de oven.

2. Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan.

3. Bak vervolgens de champignons en bloemkoolrijst 3 minuten mee op halfhoog vuur.

4. Voeg het halve bouillonblokje toe met een eetlepel water en de zuivelspread.

5.Roer het geheel goed door elkaar en laat op 5 minuten doorkoken op
halfhoog vuur. Hak de walnoten fijn en strooi dit over de risotto vlak voor
het opdienen. Voeg als laatste de tomaatjes en de kaas toe.

TIP!
Voor de niet vegetarische variant kun je een halve kipfilet in stukjes toevoegen.

Recept delen:

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Bekijk onze
🎄kerstrecepten🎄

Wij hebben heerlijke kerstrecepten voor jou! Makkelijk en snel op tafel! Geen stress voor jou deze kerst.

P.S. Ben je er vorige jaar niet aan toe gekomen om alle recepten uit ons kerstboekje te maken? Er is nog genoeg variatie om weer een fantastisch kerstdiner op tafel te zetten. 👇👇👇👇👇

Vergelijkbare recepten

AvondmaaltijdBlog

Gezonde pizza maken

Gezonde pizza klinkt als iets wat we wekelijks willen eten toch? Waar je ook naar verlangt, een gezonde pizza kun je altijd aanpassen naar waar jij op dat moment trek in hebt. Salami, parmaham, bietjes, geitenkaas, olijven of tonijn? Alles kan op je pizza! En wat zo vervelend is.. alles smaakt er ook zo lekker op.

Waar gezond ook vaak mee geassocieerd wordt is: meer tijd. En helaas, bij de pizza is dit ook het geval. Wil je een echte gezonde pizza maken, dan zal je de bodem ook zelf moeten maken. Hoe kun je dat nou het beste doen, zodat je niet op zaterdagmiddag een uur in de keuken staat? Wij vertellen je hoe, met welke ingrediënten en geven je tips hoe je de pizza kunt beleggen. En zoals jullie van ons gewend zijn, alles op een verantwoorde manier en koolhydraatarm!

Bekijk recept »
LunchVegetarisch

Tortilla tosti met guacamole

 Bereidingstijd: 20 minuten

Dit recept komt uit ons jaarprogramma. Wij aten vroeger op zondagavond vaak tosti’s. Mijn moeder was zo snel klaar met ‘koken’ en mijn vader kon lekker op de bank blijven liggen om Studio Sport te kijken. Wij als kinderen vonden het heerlijk om een keer niet aan tafel te hoeven eten. Dus iedereen blij. We hopen dat jullie ook gezellig samen gaan smullen van deze tosti’s.

Bekijk recept »
zuurkoolschotel
Avondmaaltijd

Zuurkoolschotel

Stamppot, we love it!

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.