Smeuïge risotto met bloemkoolrijst

Risotto smaakt elk seizoen heerlijk. Dit super makkelijke recept komt uit ons jaarprogramma. Koolhydraatarme risotto is niet zoals de Italianen het maken, maar wel lekker smeuïg door de kaas en zuivelspread.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 g bloemkoolrijst
  • 8 champignons, in plakjes
  • 50 g geraspte kaas 48+
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd (geel en/of rood)
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 4 walnoten, in stukjes gehakt
  • Olijfolie

 

Zo maak je het:
1. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en wat peper en zout. Zet ze 20 minuten in de oven.

2. Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan.

3. Bak vervolgens de champignons en bloemkoolrijst 3 minuten mee op halfhoog vuur.

4. Voeg het halve bouillonblokje toe met een eetlepel water en de zuivelspread.

5.Roer het geheel goed door elkaar en laat op 5 minuten doorkoken op
halfhoog vuur. Hak de walnoten fijn en strooi dit over de risotto vlak voor
het opdienen.

TIP!
Voor de niet vegetarische variant kun je een halve kipfilet in stukjes toevoegen.

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Vergelijkbare recepten

spinaziesalade
AvondmaaltijdKoolhydraatarmLente

Spinazie salade

Met dit mooie weer is het tijd voor een frisse salade met sinaasappel kiwidressing

  Baktijd: 10 minuten
 

Bekijk recept »
courgetti salade
AvondmaaltijdKoolhydraatarmLente

Courgetti salade met asperges

Een klassieker: asperges met ham en ei. Maar wist je dat dit ook heerlijk combineert met courgetti? Probeer snel dit lekkere koolhydraatarme recept.

  Baktijd: 30 minuten
 

Bekijk recept »
vegetarisch worstje
AvondmaaltijdKoolhydraatarmVegetarisch

Vegetarische worst

Wat ons betreft zijn groenten altijd de basis voor een lekker recept. Ook als we weekmenu’s voor onze boeken samenstellen beginnen we altijd met een lijst welke groenten we jullie die week willen voorschotellen. Het fijne aan deze worstjes is dat het eruit ziet als worst, smaakt naar worst maar toch krijg je hier ook groenten mee binnen.

  Baktijd: 30 minuten
   Oventemperatuur: 150 ºC

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze vernieuwde website!

Doe ook mee met onze nieuwe  GRATIS suiker challenge! Klik hier voor meer informatie.

En ontvang een gratis weekmenu!

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.