Pompoenbrood

Steeds vaker zie ik het recept van banenbrood voorbij komen. Het klinkt heel lekker. Vooral de Amerikaanse websites hebben veel variaties op dit recept. Maar heeft Amerika niet het hoogste percentage obesitas van de wereld?

Bananenbrood bevat meer koolhydraten

Voor de foodsisters is het altijd een uitdaging om een slank en lekker alternatief te vinden. Daarom heb ik een recept gemaakt met minder calorieën en koolhydraten dan bananenbrood. Bananenbrood bevat 122 gram meer koolhydraten dan pompoenbrood. Ofwel 9 volkorenboterhammen meer aan koolhydraten. Wij vinden bananenbrood dan ook niet passen in een koolhydraatarm dieet.Het banenbrood zal zoeter smaken dan het pompoenbrood.

 

 BananenbroodPompoenbrood
Kcal16601040
Eiwitten (g)54158
Koolhydraten (g)16846
Vetten (g)8973
Waarvan verzadigd (g)1218
Vezels (g) 28 38

 

Recept pompoenbrood
Dit heb je nodig:

  • 1 pompoen
  • 3 eieren
  • 175 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 theelepels honing
  • 2 theelepels baking soda (of bakpoeder)
  • 150 gram Philedelphia light
  • 1 theelepel zout

 

Voor de kruidenmix

  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 15 kardemonzaden
  • 20 zwarte peperkorrels

 

Bereidingswijze

1. Doe de specerijen in de keukenmachine en maal het tot een poeder. Zelf verdubbel ik vaak de hoeveelheden en bewaar ik de kruidenmix voor andere baksels. Dit maakt het brood echt heerlijk maar heb je geen tijd of zin om de kruidenmix te maken? Kies dan voor 1,5 theelepel kaneel en 1 theelepel gemberpoeder en een beetje nootmuskaat.

2. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de open kanten in aluminiumfolie en leg de stukken pompoen in de oven voor 50 minuten. Schrap de pompoenhelften leeg met een lepel. Mix het met de staafmixer tot een gladde massa. Ik heb voor dit recept 250 gram pompoenpuree gebruikt.

3. Voeg zout en baking soda aan het meel toe. Meng de pompoenpuree met het meel. Voeg de eieren, Philedelphia, kruiden en honing toe. Ik heb geen mixer gebruikt maar de ingrediënten met een spatel vermengd tot een glad beslag.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het beslag in een cakevorm. Na 1 uur ruikt je huis heerlijk en is je koolhydraatarme slanke brood klaar.

 

We noemen het ‘brood’ maar eigenlijk is het meer te vergelijken met een cake of ontbijtkoek. Ik heb er de hele week van kunnen eten. Het brood bleef goed vers in de koelkast. Besmeer het brood met Philedelphia of honing als je niet op de calorieën hoeft te letten.

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Recente blogs

BlogReview

Ervaring Rinus

Rinus: “Ik ben inmiddels op eenvoudige wijze meer dan 16 kilo lichter. En dat zonder honger te lijden.”

Lees verder »
BlogReview

Ervaring Yvonne

Ik voel me zo heerlijk! Ik heb geen opgeblazen gevoel en lichaam meer, geen maagzuur ’s nachts, ben inmiddels 8 kg kwijt

Lees verder »
Blog

Ik lust iets niet uit jullie recept waarvoor kan ik dit vervangen?

Stel je lust geen garnalen of champignons dan mag je het altijd uit de recepten weglaten. Groente mag je uiteraard altijd vervangen voor andere groente. Hieronder een lijst met vervangers voor ingrediënten als je die …

Lees verder »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze vernieuwde website!

Doe ook mee met onze nieuwe  GRATIS suiker challenge! Klik hier voor meer informatie.

En ontvang een gratis weekmenu!

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.