Pompoen lasagne koolhydraatarm

Lasagne is altijd ideaal om te maken als je veel mensen aan tafel krijgt. Iedereen lust het en daarom is het leuk om je gasten eens een andere variant voor te schotelen.

 Bereidingstijd: 20 minuten
  Baktijd: 30 minuten
   Oventemperatuur: 200 ºC

Wat dacht je van koolhydraatarme pompoenlasagne? Vooral de combinatie rode curry en pompeon maakt deze lasagne perfect. Het is maar 20 minuten werk voor jou in de keuken, de rest doet de oven! Eet lekker! Dit lekkere recept komt uit ons jaarprogramma.

Dit heb je nodig voor 1 lasagne (4 personen):

  • 1 pak pompoenlasagnebladen
  • 450 g (diepvries) pompoenblokjes
  • 350 g mager gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g tomatenpassata
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 100 ml melk
  • 6 eetlepels geraspte kaas 48+
  • 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Voor de bechamelsaus:
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 6 eetlepels zuivelspread
  • 4 eetlepels melk
  • Peper en zout

 

Zo maak je het:

Ontdooi de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het gehakt rul, kruid het met peper en zout en voeg de ui er aan toe en bak 3 minuten op halfhoog vuur mee.
Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpassata, melk, Italiaanse kruiden en rode currypasta toe.
Pureer de pompoenblokjes tot een gladde puree en roer door de tomatensaus. Roer de cherrytomaatjes door de saus.
Begin nu de lasagne op te bouwen in een ingevette ovenschaal. Start met een laag saus, vervolgens een laag lasagnebladen, dan weer een laag saus en eindig met een laag lasagnebladen.
Klop vervolgens de ingrediënten voor de bechamelsaus met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Giet de saus over de lasagne en strooi als laatste de geraspte kaas overheen.

TIP: De pompoenlasagne bladen liggen in het koelvak bij de Jumbo en AH. Geen? Snij dan zo dun mogelijke plakken van een flespompoen.

 Bereidingstijd: 20 minuten
 Baktijd: 30 minuten
Oventemperatuur: 200 ºC

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Vergelijkbare recepten

spinaziesalade
AvondmaaltijdKoolhydraatarmLente

Spinazie salade

Met dit mooie weer is het tijd voor een frisse salade met sinaasappel kiwidressing

  Baktijd: 10 minuten
 

Bekijk recept »
courgetti salade
AvondmaaltijdKoolhydraatarmLente

Courgetti salade met asperges

Een klassieker: asperges met ham en ei. Maar wist je dat dit ook heerlijk combineert met courgetti? Probeer snel dit lekkere koolhydraatarme recept.

  Baktijd: 30 minuten
 

Bekijk recept »
vegetarisch worstje
AvondmaaltijdKoolhydraatarmVegetarisch

Vegetarische worst

Wat ons betreft zijn groenten altijd de basis voor een lekker recept. Ook als we weekmenu’s voor onze boeken samenstellen beginnen we altijd met een lijst welke groenten we jullie die week willen voorschotellen. Het fijne aan deze worstjes is dat het eruit ziet als worst, smaakt naar worst maar toch krijg je hier ook groenten mee binnen.

  Baktijd: 30 minuten
   Oventemperatuur: 150 ºC

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze vernieuwde website!

Doe ook mee met onze nieuwe  GRATIS suiker challenge! Klik hier voor meer informatie.

En ontvang een gratis weekmenu!

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.