Wat dacht je van koolhydraatarme pompoenlasagne? Vooral de combinatie rode curry en pompeon maakt deze lasagne perfect. Het is maar 20 minuten werk voor jou in de keuken, de rest doet de oven! Eet lekker! Dit lekkere recept komt uit ons jaarprogramma.
Dit heb je nodig voor 1 lasagne (4 personen):
- 1 pak pompoenlasagnebladen
- 450 g (diepvries) pompoenblokjes
- 350 g mager gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g tomatenpassata
- 2 teentjes knoflook
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 100 ml melk
- 6 eetlepels geraspte kaas 48+
- 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
- Olijfolie
- Peper en zout
- Voor de bechamelsaus:
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 6 eetlepels zuivelspread
- 4 eetlepels melk
- Peper en zout
Zo maak je het:
Ontdooi de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het gehakt rul, kruid het met peper en zout en voeg de ui er aan toe en bak 3 minuten op halfhoog vuur mee.
Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpassata, melk, Italiaanse kruiden en rode currypasta toe.
Pureer de pompoenblokjes tot een gladde puree en roer door de tomatensaus. Roer de cherrytomaatjes door de saus.
Begin nu de lasagne op te bouwen in een ingevette ovenschaal. Start met een laag saus, vervolgens een laag lasagnebladen, dan weer een laag saus en eindig met een laag lasagnebladen.
Klop vervolgens de ingrediënten voor de bechamelsaus met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Giet de saus over de lasagne en strooi als laatste de geraspte kaas overheen.
TIP: De pompoenlasagne bladen liggen in het koelvak bij de Jumbo en AH. Geen? Snij dan zo dun mogelijke plakken van een flespompoen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten
Oventemperatuur: 200 ºC
Voedingswaarden per portie:
Kcal | Koolhydraten | Eiwitten | Vet | vezels | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
314 | 12 | 25 | 18 | 4 |