Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 2 kippendijfilets, in stukjes gesneden
- 2 preien, in stukjes gesneden
- 1 courgette
- 40 g cashewnoten
- 3 eieren
- 2 el zuivelspread light
- 100 g geraspte 48+ kaas
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eeetlepel paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi de kip met zout en peper. Bak in een hapjespan de kippendij in 4 minuten bruin. Voeg de prei toe en bak nog 1 minuut mee.
- Snijd de courgette in lange plakken en leg dakpansgewijs over de ingevette bodem en zijkanten van de springvorm. De eieren, zuivelspread, kaas en kruiden even goed mixen. Daarna de kip, prei en de cashewnoten door de mix heen scheppen.
- Verdeel dit mengsel over de met courgette bedekte springvorm. Bak de pie in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar. Laat voor het aansnijden nog 10 minuten afkoelen.
Deze koolhydraatarme ovenschotel met kip is echt zo’n fijn koolhydraatarm gerecht dat kinderen ook erg lekker vinden. Dit recept is één van de vele koolhydraatarme recepten.
Onze recepten staan voor afvallen met gezond maar vooral lekker eten ? In ons populaire afslankboek staan 8 complete weekmenu’s met voor elke avond een nieuw recept.
Ontdek het 8 weken slank kookboek?