Een klassieker: asperges met ham en ei. Maar wist je dat dit ook heerlijk combineert met courgetti? Probeer snel dit lekkere koolhydraatarme recept uit ons kookboek intermittent fasting
Dit heb je nodig voor 1 persoon
- 1 verpakking courgette spaghetti (200 g)
- 4 asperges, geschild (of 1/2 potje witte asperges buiten het seizoen)
- 3 plakjes (schouder) ham, in snippertjes
- 1 gekookt ei, in plakjes
Voor de saus:
- 100 ml kookroom light
- 4 eetlepels geraspte kaas
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt (OF 1/2 theelepel nootmuskaat)
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Kook de asperges 10 minuten. Zet de warmtebron uit en laat 10 minuten in het hete water staan.
- Begin met de saus. Doe de kookroom in een steelpannetje. Voeg de geraspte kaas toe. Breng aan de kook.
- Blijf roeren en verwarm nog 1 minuut door. Roer als laatste de bieslook erdoor. Breng op smaak met saus en peper.
- Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Giet de warme saus over je salade.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
328 kcal | 17,5 g | 24,9 g | 17 g | 1,7 g |