Dit heb je nodig voor 2 porties:
- 1 courgette of 200 g courgette spaghetti kant -en klaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150 gram rundertartaar gehakt
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
- 2 theelepels sambal
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1/2 bakje (100 gram (kastanje) champignons, in plakjes gesneden
- 2 takjes verse basilicum, de blaadjes
Zo maak je het:
1.Gebruik een spiraalsnijder (spirelli) of snijd de courgette in blokjes.
2. Verhit in een koekenpan olijfolie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt, blikje tomatenpuree, roerbakgroenten,
Italiaanse kruiden, sambal en de champignons aan toe. Laat op laag vuur 4 minuten zachtjes koken.
3. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en overgiet met kokend water. Serveer de saus op de courgette spaghetti. Voeg als laatste de verse basilicumblaadjes toe.
De overige saus kun je gebruiken om een koolhydraatarme lasagne te maken
Tip: voeg wat olijven toe.
Eet smakelijk!