Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1/2 broccoli
- 1/2 bloemkool
- 1 wortel, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels doperwten (diepvries)
- 1 kipfilet, in stukjes gesneden
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 100 ml kokosmelk
- Peper en zout
Zo maak je het:
1.Breng water aan de kook. Kook hierin de helft van de bloemkool en wortel in 8 minuten gaar.
2.Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de kip, kerrie en
gemberpoeder toe en roer alles goed door elkaar, gedurende 3 minuten op laag vuur.
3.Voeg vervolgens de bloemkool en wortel erbij en laat alles al roerend 2 minuten zachtjes bakken.
4.Maal de broccoli met de keukenmachine tot ‘rijst’-grootte of hak het fijn met een mes.
5.Voeg de kokosmelk en de doperwten toe aan de kip en de groenten en kook het nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
6. Kook water in een andere pan en voeg hier de broccolirijst toe. Giet direct weer af. Serveer de rijst met de kerriesaus.