Bloemkoolschotel met gehakt

Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Wij hebben een lekker Hollands recept met bloemkool voor je. Vol van smaak met twee soorten kaas. Zo hebben we onze ovenschotel graag. Gemakkelijk te maken en voor de vegetarische variant vervang je het gehakt voor vegetarisch gehakt. Lekker genieten!

 Voorbereiding: 15 minuten
  Baktijd: 20 minuten
   Oventemperatuur: 200 ºC

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 g (tartaar) gehakt
  • 200 g bloemkool, in roosjes (diepvries)
  • 100 ml kookroom
  • 1/2  runderbouillonblokje
  • 50 g geraspte kaas 30+
  • 2 plakken mozzarella
  • Ovenschaaltje (ca. 21 x 15 cm)

 

Zo maak je het:

  1. Kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten. Giet af. Gebruik je verse bloemkool kook dan 5 minuten langer.
  2. Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul en bestrooi met zout en peper. Voeg de bloemkoolroosjes en de kookroom toe.
  3. Verkruimel het bouillonblokje en roer goed door het mengsel. Bak nog 2 minuten op halfhoog vuur.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over het ovenschaaltje. Bestrooi met de geraspte kaas en de mozzarella. Zet 20 minuten in de oven.

 

Dit recept komt uit ons kookboek: Afvallen met intermittent Fasting

Recept delen:

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Bekijk onze
🎄kerstrecepten🎄

Wij hebben heerlijke kerstrecepten voor jou! Makkelijk en snel op tafel! Geen stress voor jou deze kerst.

P.S. Ben je er vorige jaar niet aan toe gekomen om alle recepten uit ons kerstboekje te maken? Er is nog genoeg variatie om weer een fantastisch kerstdiner op tafel te zetten. 👇👇👇👇👇

Vergelijkbare recepten

AvondmaaltijdBlog

Gezonde pizza maken

Gezonde pizza klinkt als iets wat we wekelijks willen eten toch? Waar je ook naar verlangt, een gezonde pizza kun je altijd aanpassen naar waar jij op dat moment trek in hebt. Salami, parmaham, bietjes, geitenkaas, olijven of tonijn? Alles kan op je pizza! En wat zo vervelend is.. alles smaakt er ook zo lekker op.

Waar gezond ook vaak mee geassocieerd wordt is: meer tijd. En helaas, bij de pizza is dit ook het geval. Wil je een echte gezonde pizza maken, dan zal je de bodem ook zelf moeten maken. Hoe kun je dat nou het beste doen, zodat je niet op zaterdagmiddag een uur in de keuken staat? Wij vertellen je hoe, met welke ingrediënten en geven je tips hoe je de pizza kunt beleggen. En zoals jullie van ons gewend zijn, alles op een verantwoorde manier en koolhydraatarm!

Bekijk recept »
zuurkoolschotel
Avondmaaltijd

Zuurkoolschotel

Stamppot, we love it!

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Bekijk recept »
spinaziesalade
AvondmaaltijdKoolhydraatarmLente

Spinazie salade

Met dit mooie weer is het tijd voor een frisse salade met sinaasappel kiwidressing

  Baktijd: 10 minuten
 

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.