Bloemkoolschotel met gehakt

Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Wij hebben een lekker Hollands recept met bloemkool voor je. Vol van smaak met twee soorten kaas. Zo hebben we onze ovenschotel graag. Gemakkelijk te maken en voor de vegetarische variant vervang je het gehakt voor vegetarisch gehakt. Lekker genieten!

 Voorbereiding: 15 minuten
  Baktijd: 20 minuten
   Oventemperatuur: 200 ºC

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 g (tartaar) gehakt
  • 200 g bloemkool, in roosjes (diepvries)
  • 100 ml kookroom
  • 1/2  runderbouillonblokje
  • 50 g geraspte kaas 30+
  • 2 plakken mozzarella
  • Ovenschaaltje (ca. 21 x 15 cm)

 

Zo maak je het:

  1. Kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten. Giet af. Gebruik je verse bloemkool kook dan 5 minuten langer.
  2. Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul en bestrooi met zout en peper. Voeg de bloemkoolroosjes en de kookroom toe.
  3. Verkruimel het bouillonblokje en roer goed door het mengsel. Bak nog 2 minuten op halfhoog vuur.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over het ovenschaaltje. Bestrooi met de geraspte kaas en de mozzarella. Zet 20 minuten in de oven.

 

Dit recept komt uit ons kookboek: Afvallen met intermittent Fasting

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Vergelijkbare recepten

LunchOntbijtVegetarisch

Havermout pannenkoeken

Lekker met banaan en bosbessen

Bekijk recept »
BlogTussendoortjeVegetarisch

Deze tussendoortjes bevatten net zoveel Kcal als een roze koek

Wow, wist je dat veel mensen (ongemerkt) de fout in gaan bij de tussendoortjes? Deze bevatten vaak mega veel calorieën en weinig nuttige voedingswaarden. Gezonde namen doen vermoeden dat je goed bezig bent, maar deze tussendoortje bevatten net zoveel kcal als een roze koek! Zit jouw tussendoortje er ook tussen? Foodsisters-advies: neem gewoon lekker een stuk fruit!

Bekijk recept »
LunchVegetarisch

Gezonde sandwich spread

Dit heb je nodig: 2 augurken ½ gele paprika 1 bosui ½ winterpeen 2 tomaten, zaadjes verwijdert 2 takjes verse …

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze vernieuwde website!

Doe ook mee met onze nieuwe  GRATIS suiker challenge! Klik hier voor meer informatie.

En ontvang een gratis weekmenu!

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.