Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Koolhydraatarme Chocolade: vergelijking + recepten

De meest bekende lekkernij die vaak gegeven wordt als cadeau of om jezelf te verwennen, is chocolade! Iedere chocolade wordt gemaakt van cacao, afkomstig van de cacaoboon uit de cacaoboom. Oorspronkelijk groeit de cacaoboom in landen rond de evenaar en wordt het wereldwijd geëxporteerd.

In Nederland wordt er per persoon gemiddeld 4,7 kilogram chocolade gegeten. In het land van de chocolade ‘België’ wordt er ruim het dubbele gegeten, namelijk gemiddeld 11 kilogram per persoon. (Bron: euromonitor internationaal , CHOCOLATE CONFECTIONERY)

De meest bekende chocolade zijn: melk, wit en puur.
De melkchocolade is het meest populair. Het is zoet en romig en wordt gemaakt van cacaoboter, cacaopoeder, melk, suiker en smaakstoffen.
Witte chocolade word gemaakt van cacaoboter, melk, suiker en vanille. De natuurlijke kleur van cacaoboter is wit, omdat de donker gekleurde cacao word gescheiden van het witte vet, ‘cacaoboter’.
Pure chocolade is gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en smaakstoffen. Wanneer er meer dan 35% droge cacaobestanddelen in een product zit mag het puur heten.

Vaak wordt er gezegd dat chocolade ongezond is. Daarentegen beweren sommigen dat pure chocolade wel gezond is. En past pure chocolade in een koolhydraatarm dieet? In dit artikel zullen verschillende pure chocolade repen met elkaar vergeleken worden, er wordt gekeken naar de hoeveel koolhydraten, vet en kcal in 100 g chocolade. Bestaat koolhydraatarme chocolade? Al trek gekregen? Ga dan gelijk naar de koolhydraatarme chocolade recepten.

Pure chocolade vergelijking

We hebben een vergelijking voor je gemaakt van veel gekozen chocolade

Soort chocoladeKcalKoolhydraten (G)Waarvan suiker (G)Vet (G)
De­li­ca­ta Reep puur 58%535434036
To­ny's Cho­co­lo­ne­ly Puur56330,72742,3
De­li­ca­ta Reep ex­tra puur 70%540312739
Raw Or­ga­nic Food Cho­co­la­de reep puur raw bi­o­lo­gisch53019,219,250,2
Ver­ka­de Ex­tra puur57426,923,245,6
De­li­ca­ta Cho­co­la­de ex­tra puur 75%555302542
Lin­dt Ex­cel­len­ce 85% ca­cao530191446
AH BASIC Ta­blet puur520534729
Hands Off Se­rious­ly dark 85% co­coa582151150
Cô­te d'Or Noir Brut 86% ca­cao64518,51356,5
Lin­dt Ex­cel­len­ce 99% ca­cao, dark noir5678249
De­li­ca­ta Puur 85%600171152
Pure cacao36811,10,921
CACAO BARRY CHOCOLADE CALLETS PUUR TANZANIA 75%CACAO584252247

 

De tabel laat zien dat Lin­dt Ex­cel­len­ce 99% ca­cao, dark noir de minste koolhydraten en suiker bevat. De pure cacao van Droste komt het beste uit de test van de cacaopoeder.

Wil je tijdens het koolhydraatarme dieet genieten van een stukje chocolade kies dan voor 85% chocolade. De chocolade van: Lin­dt Ex­cel­len­ce 99% ca­cao, dark noir, Hands Off Se­rious­ly dark 85% co­coa en  De­li­ca­ta Puur 85% zijn daarin de beste keuzes omdat ze de minste koolhydraten bevatten.

Is pure chocolade gezond?

In het Journal of ‘Free Radicals in Biology & Medicine’, staat beschreven dat pure chocolade het goede cholesterol (HDL- cholesterol) verhoogd en het slechte (LDL- cholesterol) verlaagd.

Daarnaast laten verschillende studies zien dat verdere gezondheidswinst van pure chocolade nog verder onderzocht moet worden. Echter is er bewezen resultaat dat de chocolade van Barry Callebaut gezondheidswinst oplevert voor hart en bloedvaten omdat zij een techniek hebben ontwikkeld waarbij de antioxidanten bewaard blijven. In de tabel kun je zien dat deze chocolade wel veel koolhydraten heeft waardoor het niet geschikt is voor het koolhydraatarme dieet.

koolhydraatarme chocolade

Chocolade mousse

Dit heb je nodig voor 2 porties:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 avocado
  • 2 theelepels rauwe cacaopoeder
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 eetlepel kokosrasp

Zo maak je het:

  1. Doe de banaan en avocado in de keukenmachine en meng tot een gladde massa.
  2. Voeg cacaopoeder toe en mix tot dit goed is opgenomen.
  3. Schep het mengsel in kleine bakjes en laat in ongeveer een half uurtje tot een uur koud worden in de koelkast. Garneer dan met wat verse bessen en kokosrasp. Eet smakelijk!

Voedingswaarde: 1 portie bevat 16,6 g koolhydraten en 268 kcal

Yoghurt reep met chocolade

  • Dit heb je nodig voor 1 reep:
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels 99% chocolade, geraspt

Zo maak je het:

  1. 1. Meng de honing en kokos rasp door de yoghurt. Verdeel het mengsel over een bakplaat.
  2. 2. Sprenkel de geraspte chocolade er overheen.
  3. 3. Zet het voor 2 uur in de vriezer
  4. 4. Snijd het geheel in stukjes 10 stukjes.

Voedingswaarde per stukje yoghurt reep: 2,8 g koolhydraten en 84 kcal

Brownie

Dit heb je nodig voor 8 brownies:

  • 1 avocado
  • 80 gram appelmoes (zonder toegevoegde suiker)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 40 gram havermeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • snuf zout
  • ½ tl bakpoeder

Zo maak je het:

  1. 1. Prak de avocado fijn en mix dit met de appelmoes en honing.
  2. 2. Klop de eieren door het mengsel en voeg daarna de havermeel, cacao, zout en bakpoeder toe. Meng dit tot een glad beslag.
  3. 3. Bekleed een ovenschaal of bakvorm van 15 bij 15 cm met bakpapier. Je kunt een ander formaat bakvorm gebruiken, dan worden de brownies wat hoger of lager.
  4. 4. Bak de brownie 25 minuten in de oven. Laat hem daarna 15 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en in 8 stukken snijdt

Tip: Voeg ter garnering wat walnoten toe.

Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd: 25 minuten
Oven: 180 graden

Voedingswaarde per stuk: Energie: 81 kcal Koolhydraten: 6.7 gram Vezels: 2.0 gram Suiker: 0.9 gram Vet: 4.7 gram Eiwit: 2.9 gram

Bronvermelding:
Mursu, J., Voutilainen, S., Nurmi, T., Rissanen, T., Virtanen, J., Kaikonen, J., . . . Salonen, J. (2004). Dark chocolate consumption increases HDL cholesterol concentration and chocolate fatty acids may inhibit lipid peroxidation in healthy humans. Free Radical Biology & Medicine, 37(9), 1351-1359.

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN