Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Afvallen lukt niet

Ik kan niet afvallen, help! Wat kan een oorzaak zijn dat afvallen niet lukt? Iedereen kan afvallen, maar soms zijn er oorzaken waardoor het jou jouw langzamer gaat. Wij geven antwoord op de vraag: Waarom lukt het afvallen niet? We hopen dat je hierdoor toch gemotiveerd blijft om door te gaan met gezond én slank eten.

Ik kan niet afvallen hoe komt dat?

Je bent zo enthousiast en je volgt onze weekmenu’s zo goed als je kan. En als je er dan achter komt dat afvallen niet lukt en het niet zo snel gaat als je had verwacht, dan kan de teleurstelling groot zijn. Gister heb je je gewogen en vandaag doe je dat weer… Je lijkt zelfs wel te zijn aangekomen!

Wij kunnen ons voorstellen dat je daar lichtelijk van panikeert. Want dat is natuurlijk wel heel jammer. En het lijkt er misschien voor jou op dit moment wel op dat je je doel nooit gaat halen.

Wat is er aan de hand?

 Werkt dit niet?

Wat moet ik nu doen om weer af te vallen?

Dat zijn vragen die er in je op kunnen komen.

Anderen vallen misschien wel sneller af.

Dat kan veel redenen hebben. Als je meedoet met ons programma zul je in de community resultaten voorbij zien komen van deelnemers die 5 tot 8 kilo per maand. Dan is het voor jou natuurlijk vervelend als je gewicht even stil staat. 

Als afvallen jouw doel en focus is, dan kan het zijn dat je deze motivatie ook iets moet bijstellen.

Even terug naar de basis.

Ieder lichaam is anders, zo heeft de één krullen en de ander stijl haar. De één is lang de ander kort. Dat is mooi. Dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Blijf dus vooral jezelf.
Met jouw metabolisme. Dat is waar het voor JOU om gaat.

Als eerste is het belangrijk om te weten, dat als je wilt afvallen je toch ook ZEKER niet te weinig moet eten. Als je heel weinig eet, dan bestaat de kans dat je lichaam in de ‘hongerstand’ gaat en dat wil je voorkomen. Het weinig eten in het verleden kan juist een OORZAAK zijn, dat nu niet afvalt.

Omdat wij in ons programma niet voor iedereen een eigen weekmenu kunnen maken. Gaat we uit van ‘gemiddelden’ gemiddeld heeft iemand die een zittend beroep heeft en gemiddeld aan beweging doet zo’n 2000 kcal per dag nodig.

Nou wat kunnen nou redenen zijn waarom het bij jou langzamer gaat?

Dan kan te maken hebben met je lijnverleden. Als je langdurig onder de 1000 kcal hebt gegeten dan kan het zijn dat je nu lastiger afvalt. Soms heb je jarenlang tekorten gehad, het lichaam geeft nu prioriteit aan het herstellen van het lijf. Hoe kom je daar nu achter? Je maakt een eetdagboekje van een gemiddelde dag, van wat je at, voordat je de Foodsisters weekmenu’s volgde. Je vult dit in in een bijvoorbeeld de eetmeter van het voedingscentrum en kijkt op hoeveel kcal je zat voor je aan dit programma begon. Soms was dat heel laag. Je lichaam heeft dan waarschijnlijk tekorten gehad en gaat dus eerst herstellen.. Tekorten merk je aan bijvoorbeeld haaruitval, broze nagels of je moe voelen.

Wil  je afvallen, dan ga je dus iets minder eten maar je blijft wel gezond eten om je lichaam van voldoende voedingsstoffen te blijven voorzien.

Daarnaast is je huidige BMI heel belangrijk, we zien best veel deelnemers die niet goed afvallen, omdat ze een gezond BMI hebben. Iemand met veel lichaamsvet valt veel gemakkelijker af. Bereken je BMI bijvoorbeeld hier.

Heb je een gezond BMI, dan hoef je voor je gezondheid niet af te vallen. De focus moet vooral liggen op gezond eten, je kan best net dat kilootje eraf willen krijgen, maar daar ben je dan wel wat langer mee bezig.

Als je wel voldoende en gezond blijft eten én geen ondergewicht krijgt moet het kunnen. Hierbij is de tip om veel beweging toe te voegen en ook krachttraining te doen. Dan houdt je je  spiermassa hoog. Je gewicht blijft wel gelijk, maar je vetmassa ten opzichte van je spiermassa veranderd. En je zal merken dat je lichaam dan hele andere vormen aanneemt.

Het kan te maken hebben met de werking van je hormonen. En dat is een lastige….

Allereest de overgang. Het is bekend dat in de overgang je sneller aankomt en moeilijker afvalt tijdens de overgang. Hoe vervelend het ook is, je lichaam kan er eigenlijk weinig aan doen.

Het zit zo: als je in de overgang komt, produceren je eierstokken steeds minder oestrogeenhormonen. De oestrogeenvermindering zorgt ervoor dat de stofwisseling ook gaat vertragen. Een vertraagde stofwisseling betekent dat je calorie verbranding trager wordt, dat kan wel 20 procent schelen.  

Je lichaam merkt zelf natuurlijk ook wel dat er iets mis is. Dat er minder oestrogreen aangemaakt wordt. Daarom gaat het op zoek naar een nieuwe oestrogeenbron. En raad eens: vet maakt ook oestrogeenhormonen aan! Niet zo sterk als de eierstokken, maar toch.

Vandaar dat je tijdens de overgang ineens meer vet vasthoudt en een zwembandje krijgt.

Verder kan je schildklierwerking verminderen. Allemaal factoren dus waardoor je meer vet vasthoudt tijdens de overgang.

Het beste wat je kunt doen is niet te hard worstelen tegen deze extra kilo’s. Je kunt hier weinig tegen doen. Behalve dat je héél gezond eet. Besef je dus dat je zolang je gezond eet, je het maximale doet wat kan. En dat het afvallen dus wel écht wat langzamer zal gaan.

Ook kan je andere hormonen hebben verstoord, doordat je vaak en veel koolhydraten at.

Dan heb je daarmee je systeem behoorlijk belast. En het kan zo zijn dat je lichaam minder goed reageert op honger, verzadigingshormonen zoals bij leptine resistentie.

Je hebt dan meer honger dan een ander die hetzelfde eet. Daardoor heb je vaker eetbuien. Deze hormonen kunnen zich herstellen als je weer langdurig gezond eet, maar dat is niet met 2 weken opgelost. Of denk aan een niet goed werkende schilklier. Of medicijngebruik dit zijn allemaal elementen die invloed hebben op de snelheid en effectiviteit waarmee je af kan vallen.

Je kan een verstoorde darmflora hebben. Last hebben van een alergie, Schimmels of ontstekingen in de darmen kunnen ervoor zorgen dat je minder goed afvalt. Zoek dus als je geen oorzaak vindt hulp bij een specialist. Ga op onderzoek uit.

Ten slotte kan afwijken van het programma ook veel invloed hebben op waarom je niet kan afvallen.

Wist je dat uit één van onze onderzoeken onder 3000 deelnemers is gebleken iets meer dan de helft van de deelnemers aangeeft dat ie zich niet aan het programma kan houden. Eén glas wijn kan de vetverbranding al flink verstoren. Ook kan het eten van koolhydraten na een lange tijd koolhydraatarm eten er ook voor zorgen dat de weegschaal omhoog schiet. Maar geen paniek, dat is vaak niet alleen maar lichaamsvet. https://foodsisters.nl/blog/kun-je-1-kilo-aankomen-na-een-feestje/ 

Of bekijk hier de video kom ik aan als ik na streng koolhydraatarm weer koolhydraten ga eten?

 Ik ben er echt van overtuigd dat als je volhoudt je echt een gezond gewicht bereikt. Je gedachten zijn je krachten. Kijk naar hoe jij je voelt, laat de weegschaal een poosje weg en focus je op gezondheid.

Mocht het echt niet lukken, zoek dan verder naar mogelijk onderliggende problemen en neem dan contact op met een arts en/of dietist om je dagelijkse energiebehoefte te laten berekenen of om je bloedwaarden te laten testen (oa. Schildklierfunctie).

Ook kan stress, heel veel invloed hebben waarom afvallen niet lukt. Je lichaam raakt bij stress in de vlucht en vecht modus. Dat zorgt ervoor dat je op dat moment geen vet verbrandt. Zoek rust en ontspanning. 

Maar wist je dat zoals je in de afbeelding hieronder ziet, dat het afvallen ook met pieken en dalen gaat? Soms sta je een paar dagen stil, en soms val je ineens wel weer af. Weeg je zelf daarom het liefst maximaal 1 keer per week, maar beter is nog 1x per 14 dagen. Zolang jij je goed aan het schema houdt, kan je er op vertrouwen dat je echt niet aan gaat komen.

 Voor nu, de moed niet laten zakken. Je bent goed bezig! Blijf je bedenken dat een slank lichaam mooi is, maar gezondheid onbetaalbaar is.

Kan je niet afvallen en wil je resutlaat?

Voor afvallen moet je bij de Foodsisters zijn. Onze specialisatie is al 18 jaar alleen gericht op overgewicht. Daarbij focussen wij ons op de nieuwste en meest effectieve dieetmethodes. Je kunt je voorstellen dat als je dag in dag uit, alleen op dit vakgebied actief bent, je als geen ander weet wat de meest succesvolle methode is. Je hoeft zelf het wiel niet meer uit te vinden. We kunnen je adviseren welke methode het beste bij jou past. Heb je vragen over het programma? Je kunt de meest gestelde vragen raadplegen. Kom je er echt niet uit? Stuur dan gerust een mailtje naar [email protected].

Reviews

Inloggen

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN