Met dit recept maak je de perfecte cheesecake. Dat wordt smullen!
Dit heb je nodig voor 1 taart (9 punten):
Bodem:
- 130 gram gemengde noten, ongezouten
- 3 eetlepels (30 gram) amandelmeel
- 3 theelepels koekkruiden
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram roomboter
Voor de vulling:
- 450 ml Optimel magere Griekse stijl yoghurt vanille of deze met stracciatella smaak
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 kopje (30 ml) espresso of 1 zakje (45 gram) espresso-oploskoffie
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- 6 vellen gelatine
Voor de garnering:
- 2 eetlepels cacao nibs
- 1 eetlepel hazelnoten, in stukjes gehakt
- Springvorm: diameter 18-24 cm
Bereidingstijd: 20 min. Opstijven in de koelkast: minimaal 3 uur
Zo maak je het:
- Maal de noten fijn in de blender samen met de koekkruiden en het amandelmeel.
- Maak een kopje espresso of oploskoffie met de juiste hoeveelheid water zoals op de verpakking staat, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Smelt de boter in een steelpan en roer de vanillesuiker en cacaopoeder erdoor. Meng dit door het notenmengsel. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het notenmengsel over de bodem. Druk stevig aan met een lepel en plaats voor 30 minuten in de koelkast.
- Doe een lepel yoghurt in een pannetje en warm het op. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp daarna goed uit en voeg toe aan de warme yoghurt en roer tot de gelatine opgelost is. Laat iets afkoelen.
- Mix de overige yoghurt, espresso, de cacaopoeder, vanillesuiker, slagroom en gelatine tot een romige consistentie.
- Stort dit op de notenbodem en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Versier met de cacao nibs en hazelnootstukjes.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
312 kcal | 9,3 | 4,8 g | 28 g | 2.1 g |