appeltaart

Dit is het ultieme koolhydraatarme appeltaart recept. Succes verzekerd!

Dit heb je nodig voor 1 taart:

Bodem:

Vulling:

Voor het kruimeldeeg:

Springvorm: diameter 18-24 cm

Bereidingstijd: 20 min. baktijd: 40 minuten

Oven: 180 graden

Zo maak je het:

  1. Begin met de bodem. Smelt de 70 gram roomboter in een steelpan. Meng de amandelmeel en kokosmeel in een kom en schep de gesmolten boter, vanillesuiker en 1 ei er doorheen. Mix het geheel tot een kruimelig deeg.
  2. Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier of vet de zijkanten in met boter. Bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm met het kruimeldeeg.
  3. Doe de appelblokjes in een kom en meng met de kaneel en cranberry saus. Meng het geheel goed door elkaar en laat even intrekken.
  4. Nu kun je de bovenste kruimellaag maken. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en roer de honing,  havermout en amandelmeel door de boter.
  5. Als laatste kun je de taart afmaken. Schep de appelvulling in de springvorm. Verdeel het kruimeldeeg van de bovenkant over de appelvulling. Bak de taart 40 minuten in de oven op 180 graden .

*De voedingswaarden voor 1 persoon

KcalEiwitKoolhydratenVetVezels
284kcal6,2 g 11,5 g 23,5 g 2,7 g

4 reacties

  1. Het kruimeldeeg is met deze samenstelling niet echt kruimeldeeg…? Ik heb er veel meer havermout/amandelmeel bij moeten doen om het niet een klef deeg te laten zijn?

    1. Hoi Marijke,
      Bedankt voor je opmerking. Wij hadden een kleinere springvorm gebruikt ik denk dat daar dan net de verschillen inzitten.
      Ik hoop dat het alsnog gesmaakt heeft. groetjes Janneke

Geef een reactie