Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Wat is detox

Tip: Wie doet het tegenwoordig niet? Een Detox of een sapkuur volgen om een paar kilo kwijt te raken of zich fitter te voelen. Het wordt ook vaak gezien als een frisse start. ‘na mijn detox ga ik gezond eten en meer bewegen, deze sapkuur is een goed begin hiervoor’. Je kunt er niet omheen, elke hippe sapjes bar biedt wel een kuur aan. 3 dagen, 5 dagen of voor de echte diehards zijn ze ook verkrijgbaar voor 7 of 10 dagen. Maar hoe weet je nou of een detox goed werkt, of dat deze wel geschikt is voor jouw leefpatroon? Het is belangrijk om kritisch te blijven, en daar willen wij jullie bij helpen. Want soms zien wij door de groene smoothies het bos ook niet meer.

Detox programma
Sapkuur of detox programma, wat houd het nou precies in? En is het niet hetzelfde?
Een sapkuur betekent dat je gedurende de periode geen vast voedsel eet en je alleen sapjes drinkt. De meeste kuren bestaan uit 6 tot 8 sapjes per dag, waarnaast je natuurlijk water of kruidenthee mag drinken.
Als je gaat starten met een detox, kan het voorkomen dat je wel mag eten. Er wordt dan een combinatie gemaakt tussen sapjes en salades. Dit maakt het detoxen beter haalbaar omdat je wel mag kauwen. Wel mag kauwen? Dit klinkt gek, maar als je een week lang sapjes drinkt dan mis je dit gevoel echt!

Maar waarom kies je voor zo’n kuur? Als we de meeste blogs moeten geloven dan is het een waslijst aan voordelen. Je zou nog liever vandaag dan morgen willen beginnen met een detoxkuur. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

1.Meer energie

2.Verbetering van je slaap

3.Betere concentratie

4.Betere vertering

5.Je wordt bewust van je lichaam

6.Je geeft je imuumsysteem een flinke boost

7.Versterking van je haar, huid en nagels

8.Gewichtsverlies

9.Vind je motivatie weer terug

10.Voel je gelukkiger

Kun je met een detox afvallen?
Een detox kuur kan er zeker voor zorgen dat je gewicht verliest, maar is het blijvend gewichtsverlies? Voor de meeste mensen niet. Als je start met een detox en je je normale voeding gaat vervangen voor de sapjes (en salades) dan krijg je geen glucose binnen. Glucose zijn suikers en de functie van glucose is dat het bindt aan vocht. Ondanks dat je veel drinkt verliest je lichaam dus vocht, wat er voor een groot deel voor zorgt dat je afvalt. Een detox kuur van een week kan er dus voor zorgen dat je 4 á 5 kilo afvalt, maar zodra je weer normaal gaat eten is de kans groot dat je gewicht weer toeneemt. Als je met een detox programma start om gewicht te verliezen, dan kan je nog wel eens teleurgesteld worden. Kies dan ook liever voor een dieet of leefstijl wijziging waar je blijvende resultaten mee boekt.

Waar moet je opletten als je een detox kuur gaat volgen?
Als je wilt starten met een detox of een sapkuur is het belangrijk dat je een periode kiest die niet al te hectisch is en waar je geen belangrijke prestaties in moet leveren. Het wordt vaak onderschat, maar een periode van anders eten kunnen ook gevolgen met zich mee brengen en je in situaties brengen waarin je je eigen lichaam niet herkent. Symptomen die kunnen optreden (uiteraard voor ieder individu anders):

-Misselijkheid

-Duizelig

-Vermoeidheid

-Verminderde concentratie

-Koude rillingen

-Hoofdpijn

-Stemmingswisselingen

Ook als je gewend bent veel te sporten, of misschien wel verplicht bent naar teamgenoten om actief te zijn en te presteren, is het belangrijk dit te communiceren naar je omgeving. Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen negatieve ervaringen hebt tijdens het sporten en dat je alles kan uitvoeren zoals normaal, maar houd wel in gedachte dat je je lichaam minder brandstof geeft dan normaal. Spierpijn kan bijvoorbeeld extremer worden.

Wat is ontgiften bij een detox kuur
De lever is het ontgiftingsorgaan van ons lichaam, iets waar we trots op mogen zijn. Bij de één heeft de lever het zwaarder te verduren en bij de ander doet de lever rustig zijn werk. De lever onderscheid de stoffen in ons lichaam in wateroplosbare en vetoplosbare stoffen, waarna het via verschillende wegen in ons lichaam wordt opgenomen. Of de lever een boost krijgt of tijdelijk ‘rust’ door het volgen van een detox of sapkuur, is al vele malen onderzocht en weerlegd. Wij blijven erbij dat het weinig tot geen invloed heeft op ons ontgiftingsorgaan, maar het wel gezondheid bevorderingen met zich mee kan brengen, mits je de gezonde leefstijl natuurlijk voortzet na de detox.

Waarom duurt een detox kuur 7 dagen?
De meeste detoxkuren duren 7 dagen, zodat je je glucose voorraad volledig kunt uitputten, en je lichaam dus overstapt op vetverbranding. Als je 1 dag gaat vasten, ontstaat er geen koolhydraat uitputting, en gaat je lichaam je spieren als energie gebruiken.

Heeft en pre detox fase ook nog veel nut? Dit is vooral voor jezelf. Als jij tot op de laatste dag veel koffie drinkt, suikerrijke producten eet en elke dag 2 á 3 glaasjes alcohol nuttigt, is het lastiger om van 100% naar 0% procent te gaan. De kans op succes is daardoor kleiner, omdat het moeilijk is vol te houden. Als je je lichaam langzaam voorbereid op wat komen gaat dan zal je de kuur ook makkelijker doorlopen.

detox recepten voor tijdens je detox kuur
1.Gember/kaneel thee

 

Wat heb je nodig:

 • 3 plakjes verse gember
 • ½ kaneel stokjes
 • 250 ml kokend water
 • 2.Citroenthee met steranijs

 

Wat heb je nodig:

 • 1 steranijs
 • ½ citroen, uitgeperst
 • 250 ml kokend water
 • 3. Venkel smoothie

 

Wat heb je nodig:

 • 1 venkelknol
 • 1 gekookte biet
 • 1 rode appel
 • 100 ml water
 • 4.Groene Smoothie

 

Wat heb je nodig:

 • 2 handjes spinazie
 • 1 grote winterpeen
 • ½ takje munt
 • 150 ml kokoswater

 

 

Deel bericht:

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

BlogReview

Melanie (-23 kg) en het hele gezin (-75 kg)

Ik kan nu uit mijn hart zeggen: Je bent wat je eet.

Lees verder »
BlogKerstVegetarisch

Kerstvoorgerecht met avocado

Een kerst-voorgerecht met avocado waarmee je iedereen blij maakt. Door de neutrale smaken zal je hier niet snel de plank mee mis slaan.

 Voorbereiding: 25 minuten
  Baktijd: 40 minuten
   Oventemperatuur: 180 ºC

Lees verder »
BlogKerstVoorgerecht

Kerstvoorgerecht met tonijn

Een lekker kerstvoorgerecht die makkelijk van te voren klaar te maken is. Zo heb je nog genoeg tijd om gezellig met je familie of vrienden bij te praten.

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Tot ziens!

Fijne dag nog en vergeet niet ons gratis weekmenu aan te vragen.

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Aanmelden
salade-menu

Ja, ik me wil graag inschrijven bij Foodsisters en het gratis weekmenu ontvangen.

Maak van afvallen een feestje! Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten. Vul hieronder je gegevens in

[activecampaign form=10 css=1]