Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Wat eten de Foodsisters?

Omdat veel mensen reuze nieuwsgierig zijn naar wat de Foodsisters nou eigenlijk zelf eten, hebben wij een week een eetdagboekje voor jullie bij gehouden. We hopen dat we jullie kunnen inspireren om zelf ook weer lekker te kokkerellen in de keuken.

AMANDE: “Vandaag eet ik bij de lunch een heerlijke meloensalade?, omdat ik van het weekend nog meloen en ham over heb. Ik doe er wat fetakaas, munt en noten doorheen. Vandaag was het een drukke dag.

Op maandag is het altijd redelijk druk bij ons op kantoor. Hoewel de meeste mensen nu niet meer starten met afvallen zijn wij achter de schermen al weer druk bezig met de planning voor januari wanneer ons nieuwe kookboek uit gaat komen. Samen met Janneke bespreken we de recepten door. We letten daarbij op of de recepten niet te moeilijk te bereiden zijn, moet je er niet teveel kruiden etc. voor aanschaffen en worden er in het weekmenu niet teveel ingrediënten verspild.

Tussendoor is er wel ruimte voor een waterijsje met dit mooie weer.“

JANNEKE: “Als ik bij Amande ga werken neem ik altijd mijn eigen lunch mee. Dat is meestal een soep of salade met onze JIP en JIJ crackers of toast. De salade is vandaag kant en klaar van de AH. De salade met quinoa, sojabonen, amandelen, pompoenpitten en hennepzaad is mijn favoriet. De gember dressing die je erbij krijgt vind ik niet echt lekker. Dus heb zelfgemaakte pesto erdoor gedaan. (deze had Amande nog over van de BBQ) Door de salade doe ik nog extra granaatappelpitjes en erbij eet ik wat kersen.”

 

Dag 2: Wat eten we vandaag?

AMANDE: “Weer een bloedhete dag, eigenlijk weer voor salade, maar ik heb de ingrediënten voor de spitskool al in huis. Ondanks dat we het met zweetdruppels op ons voorhoofd opeten, smaakt het heerlijk.
Dit is hoe ik het heb gemaakt:
1 spitskool fijnsnijden, daarna koken (ca 8 min in wat bouillon) een uitje snipperen en wat gehakt rullen. Dan de spitskool afgieten en mee roerbakken en kruiden met wat kerriepoeder.
Tussendoor neem ik voor een chocolate chip cookie van Jip en jij. En als lunch eet ik bimi’s die ik even roerbak met wat balsamico azijn, peper en zout.Achter mijn computer eet ik wat reepjes paprika op. Wanneer ik dat klaar zet is het toch altijd zomaar weer op.

Daarnaast 2 schrijven meloen met ham. En ’s avonds heerlijke baantjes zwemmen in het zwembad”.

JANNEKE: “Soms heb je geen zin om uitgebreid te koken. Een zelfgemaakte pizza is dan super makkelijk. Mijn favoriet is de Pizza capricciosa:

  • 1 kant en klare bodem (ik heb glutenvrije van de AH gebruikt)Voor de pizzasaus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje (gesnipperd)

De topping:

  • 2 plakjes Parmaham (of andere Italiaanse ham)
  • 8 champignons (in plakjes gesneden)
  • ½ blik artisjokharten (400 g), (uitgelekt en in vieren gesneden)
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 theelepel kappertjes.
  • Dit is dus geen recept, maar gewoon lekker je pizza besmeren met de saus en dan je eigen favoriete topping gebruiken.”

 

Dag 3: Wat eten we vandaag?

AMANDE: “Ik ontbijt vaak makkelijk. Wat Griekse yoghurt die ik aanvul met gehakte pecannoten en pittenmix.

Vandaag werkt Janneke bij mij op kantoor en lunchen we gezellig samen. Tijdens de lunch warm ik mijn spitskool van gister op. Omdat het zo mooi weer is vandaag, besluiten we mijn kinderen eerder van de opvang op te halen en even lekker af te koelen in het zwembad. Voor het zwemmen zet ik een bak gemixt fruit op tafel. Met druiven, meloen, ananas, appel en banaan.

Na het zwemmen hebben we trek. Janneke gaat nog even snel naar de winkel en samen met mijn zoontje zetten we in een mum van tijd een heerlijke huzarensalade op tafel.

Zo is hij gemaakt:
1 bloemkool en 2 aardappels, gekookt en daarna tot puree gestampt,
Een paar plakjes ham in stukjes gesneden
Wat verse peterselie, een gesnipperde rode ui en een augurk in klein stukjes.
Hier voeg ik half om half wat griekse yoghurt en wat mayonaise aan toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Dag 4: Wat eten we vandaag?

Het was een hectische dag vandaag op kantoor ?‍? en ik wil mijn blogberichten met tips over koolhydraaatarm eten écht af maken.

Lunch: pas om 14.00 Ik heb ergens gelezen dat het goed is om soms je stofwisseling wat rust te geven, dus dat komt goed uit want ik ben zo in mijn blogs opgegaan, dat ik de tijd helemaal ben vergeten ?. Ik maak een witlof salade. Wanneer we witlof eten, haal ik altijd een stronkje extra voor de volgende dag.

Ik doe er 1 appel doorheen wat noten, pittenmix 1 el kwark, 1 el mayonaise, 1 el olijf olie wat peper en zout. Tijdens het eten bedek ik me dat een gekookt eitje er ook nog wel lekker bij was geweest.

Tussendoor: Yum een hele lieve kennis van mij heeft kersen in de tuin en ik krijg een bakje. Zo lekker. Zelf merk ik dat ik best veel fruit kan eten en nog steeds op gewicht blijf.

In onze praktijk heb ik gemerkt dat dit per persoon verschillend kan zijn. Zelf moet je dit dus testen. Voeg na een periode van afslanken en koolhydraatarm eten wat meer fruit toe en kijk of je nog steeds op gewicht blijft.

’s Avonds ovenschotel met rosti van aardappelen gemixed met rosti van bloemkool.
Zo heb ik het gemaakt:

De bloemkool maal ik fijn in de keukenmachine.
Ik rul wat gehakt in een koekenpan samen met een gesnipperde ui. Dan roerbak ik de rosti en de bloemkool mee.
Dan kluts ik 2 eieren los en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en wat kerriepoeder.
Ik doe het bloemkool-gehakt mengsel in een ovenschaal en overgiet het met het eimengsel. Dan wat geraspte kaas eroverheen.

Ik laat het zo’n 35 minuten gaar worden in de oven op 200 graden.

Als toetje eten we kersen en aardbeien.

JANNEKE: “Mijn ontbijt is eigenlijk altijd hetzelfde. Kwark met eigen samengestelde notenmix. Ook maak ik wel granola. Er zitten super veel gezonde ingrediënten in: havervlokken, sultana’s, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, paranoten, hazelnoten en cranberries.

Ik voeg zelf ook altijd nog wat extra fruit toe. Dan zit ik echt de hele ochtend goed vol.

 

Dag 5: Wat eten we vandaag?

AMANDE: “Ik ben mee als hulpmoeder op school, dus lekker met de kinderen het bos in. Heerlijk picknicken (kan ik ook meteen spieken wat de andere kinderen mee naar school krijgen) mijn zoontje en ik delen samen de jip cookies en de appel.

Lunch: Ik haal een maaltijdsalade kant en klaar en vul hem aan met de granaatappel pitjes. ?

Ik merk dat ik nodig boodschappen moet doen, want de koelkast is eigenlijk te leeg om nog gezond te kunnen eten.

Peren worden bij mij altijd in één dag allemaal tegelijk rijp lijkt wel, dus ik maak van een overrijpe peer een smoothie met yoghurt.

’s Avonds nog niet aan boodschappen toe gekomen, dus dat wordt vanavond als de kinderen op bed liggen boodschappen doen.

Dus het wordt even improviseren. Ik maak pizzadeeg van boekweitmeel (heel makkelijk zelf te maken)
ca 300 g boekweitmeel en 1 ei daar voeg ik wat zout en 130 ml water aan toe.

Ik kneed het tot een bal en bak de boden alvast voor in de oven (ca. 15 min) Daarna beleg ik de bodem met wat verse tomaat, courgette, ham, verse basilicum, rode ui en een beetje van mijn zelfgemaakte pesto.

Voor de ‘saus’ heb ik thuis een heerlijke kruidenmix van oil en vinager gekregen die ik nu lekker uit kan proberen. Halverwege het bakken bedenk ik met dat ik nog Jalapeño’s in een pot in de koelkast heb staan daarvan voeg ik wat plakjes toe en wat geraspte kaas.

’s Avonds oké ik ben eerlijk het is smokkeldag ? 2 wijntjes en 2 bakjes chips. Ik heb een hectische dag gehad en toch iets te weinig gegeten. Dat merk ik ’s avonds.. Overdag dus voldoende eten, ook bij een hectische dag.”

JANNEKE: “Vandaag een lunch meeting met onze collega Bo. Weer even bijpraten gezien we elkaar vooral veel via de e-mail en telefoon spreken. We lunchen bij http://eatwelldogood.nl/

Ik heb een courgette kikkererwten fritter besteld. Heerlijke courgette en kikkererwten pannenkoekjes met mint yoghurt, gegrilde halloumi, gepocheerd ei, cashew kruidenmix én een reepje verse avocado. En al dit lekkers wordt geserveerd in een pannetje. Een aanrader!”

 

Dag 6: Wat eten we vandaag?

AMANDE: “Vandaag voor de zomervakantie van de kinderen vooral werk afronden. Het manuscript van het kookboek print ik uit, dan kan ik die nog checken op de laatste (spel)foutjes. Ook voor de webshops moet het nodige werk overgedragen worden.

Dus een snelle lunch is vandaag wel erg makkelijk. Ik pof 2 zoete aardappels in de magnetron en vul ze met boursain light en verse peterselie. Yum! Daarnaast maak ik een makkelijke salade van restjes, zodat we voor de vakantie niet teveel weg hoeven te gooien.

’s Avonds stamppot met pastinaak, worteltjes en doperwtjes.”

JANNEKE: “Een favoriet uit het eerste kookboek de zoete aardappel friet. Ik maak vaak wat meer en snoep dit dan later op de avond als “chips”. Vandaag heb ik er spinazie en een tartaartje bij gegeten.
Zo maak je de zoete aardappel lekker in de oven:
Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de blokjes zoete aardappel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Bak de aardappelblokjes 12 minuten. Eet smakelijk!”

 

Dag 7: Wat eten we vandaag?

AMANDE: “Een blijvertje dat zijn de quinoakoekjes. Het recept staat hier op onze website: https://foodsisters.10web.site/recepten/avondmaaltijd/quinoa-koekjes/
Ik maak er altijd genoeg zodat ik de volgende dag dit nog als lunch kan eten. Ik heb er vandaag een salade bij gegeten.”

JANNEKE:

“vandaag naar de babywinkel geweest voor een slaapzakje en ook wat nieuwe kleding. Ravi is alweer 3 maanden en groeit als kool. Daarom eens een lunch met kool. Falafal salade met o.a rode kool, wortel, olijven en uiteraard falafal balletjes.”

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN