Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Suiker de witte sloper

In Amerika zie je bijna niet anders meer, elk magazine heeft wel een low-carb item. Beroemde sterren zweren bij een low-carb dieet om af te slanken.

Koolhydraten
Waar vet vroeger in een kwaad daglicht werd gezet, worden nu vooral de koolhydraten aangevallen. Waarom geen koolhydraten meer eten? Uit nieuwe inzichten blijkt dat niet vet, maar koolhydraten (suikers) de boosdoener is van de Westerse obesitas epidemie. Weet je dat bijna overal suiker in zit? Niet alleen in zoete producten, maar ook in brood of hartige kant-en-klaar producten. Probeer dus zoveel mogelijk de (verborgen) suikers te vermijden.

Niet alle koolhydraten zijn ongezond. Het is dus niet zo, dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten. Wel is het goed om op de hoeveelheid koolhydraten te letten die je tot je neemt en welk soort koolhydraten.

Waarom geen snelle koolhydraten?
Ze zitten vaak in frisdrank, vruchtensap, koek, gebak, snacks en snoep die naast veel koolhydraten ook veel vetten bevatten. Caloriebommetjes dus. Het zijn ‘lege’ calorieën. Ze leveren het lichaam weinig van de benodigde voedingstoffen zoals vezels en vitaminen, maar je komt er wel van aan. De echte dikmakers. Je eet hiervan snel te veel, het zorgt voor ‘overtollige brandstof’ die in je lichaam zal worden opgeslagen in vet.

Ze veroorzaken pieken in de bloedsuikerspiegel, wat direct een energie-boost geeft, maar die is echter binnen 10 tot 15 minuten alweer uitgewerkt. Het resultaat is dat je je daarna futloos voelt en direct weer een hongergevoel krijgt. De verleiding wordt dan groot om nog een suikerrijk tussendoortje te nemen.

Waarom verlang je zo naar snelle koolhydraten?
Vaak weet je zelf ook wel dat gebak, koekjes en snacks niet goed voor je zijn en dat je beter bruin dan witbrood kunt eten. We eten steeds minder vers fruit en volle onbewerkte granen, zoals roggebrood, havermout en goede vetten. Je lichaam geeft wel aan dat je deze goede voedingsstoffen nodig hebt, dus ga je op zoek naar alternatieven. Frisdrank en snoep in plaats van fruitsuikers, fastfood en chips vervangen de goede vetten. Je lichaam schreeuwt hier soms om. Verlies jezelf hier niet in. Weet wat je lichaam werkelijk nodig heeft en luister hiernaar. Kies dus bij trek in zoetigheid voor een stuk fruit, zoals een appel.

Als je iedere dag gevarieerd eet, door de juiste keuzes te maken, zal je merken dat je lichaam steeds minder om zoetigheid gaat vragen. Je eetbuien zullen minder voorkomen.

Langzame koolhydraten
Langzame koolhydraten zorgen voor voedingsstoffen en vezels, die weer goed zijn voor een goede darmwerking. In producten met langzame koolhydraten zitten vaak ook veel minder calorieën dan in producten met snelle koolhydraten, je kunt er dus grotere porties van eten, zonder er direct aan te komen.
Voor het verteren van langzame koolhydraten moet je lichaam harder werken, het zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel zal hebben.

Langzame koolhydraten vind je in: groenten en fruit, havermout, linzen, noten,  erwten, bonen.

Waarom wel langzame koolhydraten:
– Deze producten ‘vullen’ goed en hebben veel minder effect op een schommelende bloedsuikerspiegel. Het geeft dus langdurig energie. Denk aan een bakje magere yoghurt met muesli en een paar noten. Een hele klus voor het lichaam dit te verteren. Het vult een stuk beter dan een drink ontbijt. Ook zul je daarna niet opnieuw een hongerkick krijgen.
– Langzame koolhydraten bevatten veel vezels en nuttige voedingsstoffen.

Hoeveel koolhydraten mag je eten?
Vaak eten we ongemerkt veel te veel koolhydraten, waardoor je energiebalans niet meer klopt. Krentenkoeken, ontbijtkoek en eierkoek zijn tussendoortjes met weinig vet, maar veel suiker (koolhydraten). Ga je met de auto naar je werk en zit je de hele dag op kantoor en vervolgens sport je ook niet, dan moet je je afvragen of je lichaam wel deze extra brandstof nodig heeft. Beter kun je kiezen voor een tussendoortje met langzame koolhydraten, goede vetten en veel eiwit. Bij voorkeur zo vers mogelijk en zo min mogelijk bewerkt. Als je toch iets verpakt koopt, lees dan zorgvuldig het etiket. Een voeding die rijk is aan langzame koolhydraten, kan ervoor zorgen dat je energie beter over de dag wordt verdeeld en dat je minder snel een honger gevoel krijgt. Op de lange termijn kan zo’n voedingspatroon je lichaam zelfs helpen minder vermoeid te raken van de steeds terugkerende ‘suikeraanvallen’.

Wil je ook minder suiker eten, meer energie ervaren? Doe dan mee vanaf 31 augustus 2015 start een nieuwe low sugar, high energy challenge met begeleiding en tips in een besloten facebookgroep.

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN