Seizoensgroenten – Tijd voor de asperges!

De lente is begonnen, dus dat betekent dat er ook weer nieuwe producten op de markt verkrijgbaar zijn. Een ‘gouwe ouwe’ zijn vaak de witte asperges, een product waar wij altijd rond deze periode veel vragen over krijgen. Wij konden het daarom niet laten jullie te inspireren met een aantal lekkere recepten met deze groente.

Passen asperges is een koolhydraatarm eetpatroon?
Asperges passen heel goed in een koolhydraatarm eetpatroon, wij adviseren natuurlijk niet alleen koolhydraatarm maar ook gevarieerd te eten!
Asperges zijn laag in calorieën, drie dikke witte asperges wegen gemiddeld 100 gram.
Daarom voor jullie de voedingswaarde van 100 gram op een rijtje:

Energie Koolhydraten Eiwitten Vet Verzadigd vet Vezels
20 kcal 4 gram 2,2 gram 0,5 gram 0 gram 2,1 gram

De voedingswaarden zien er veelbelovend uit toch? Dit staat onze summerbodies niet in de weg.
Maar… zorg er dan ook voor dat je ze op een gezonde manier bereid, gelukkig kunnen wij jullie daar bij helpen!
Naast de goede voedingswaarden bevatten asperges ook veel:

Kalium – Dit heeft een gunstig effect op de bloeddruk

Vitamine A – Zorgt voor groei en weerstand van bijvoorbeeld: huid, haar, nagels, tanden en de ogen.

Calcium – draagt bij aan een geode werking van zenuwen en spieren, de bloedstolling en transport van andere mineralen in het lichaam.

Magnesium – is nodig voor het de vorming van bot en spieren en kan herstel bevorderend werken bij sporters.

Recepten
De ouderwetse bereiding: Asperges met ham, kaas en ei

Dit heb je nodig:

  • 6 verse grote asperges
  • 1 gekookte eitje, in stukjes
  • 30 gram achterham in reepjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • Peper
  • Voor de hollandaise saus:
  • 150 gram roomboter
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels water
  • Zout en peper

Belangrijk: Maak de saus pas als de asperges gaar zijn, je kunt hem moeilijk weer opwarmen.

Zo maak je het:

1.Schil de asperges en kook deze op laag vuur in 15 tot 20 minuten gaar.
2.Kook ondertussen het eitje voor ongeveer 4 minuten.
3. Giet de asperges af en doe de kaas, ham en ei eroverheen.
4..Maak het af met de hollandaise saus en een beetje peper.

Zo maak je de saus:

Een paar minuutjes voordat de asperges klaar zijn start je met het maken van de saus.

1.Smelt 150 gram boter in een pannetje en klop met een staafmixer of garde de eidooiers met de peper en zout voor 1 minuut.
2.Verwarm 1 eetlepel witte wijnazijn met twee eetlepels water tot het kookt. Schenk deze hete vloeistof bij de eidooier en blijf dit kloppen. Tot slot voeg je beetje per beetje de boter toe terwijl je blijft roeren.

Tip: Je kunt ook gerookte zalm gebruiken i.p.v. een gekookt eitje.

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Recente blogs

BlogReview

Ervaring Rinus

Rinus: “Ik ben inmiddels op eenvoudige wijze meer dan 16 kilo lichter. En dat zonder honger te lijden.”

Lees verder »
BlogReview

Ervaring Yvonne

Ik voel me zo heerlijk! Ik heb geen opgeblazen gevoel en lichaam meer, geen maagzuur ’s nachts, ben inmiddels 8 kg kwijt

Lees verder »
Blog

Ik lust iets niet uit jullie recept waarvoor kan ik dit vervangen?

Stel je lust geen garnalen of champignons dan mag je het altijd uit de recepten weglaten. Groente mag je uiteraard altijd vervangen voor andere groente. Hieronder een lijst met vervangers voor ingrediënten als je die …

Lees verder »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze website!

Het is zomer laat de zon maar schijnen 🌞🌞 en steek de BBQ maar aan! Klik hier

En ontvang een gratis E-book met heerlijke BBQ recepten.

 

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.